Bästa platsen är Louisiane Brewhouse och Oscar kan simma

Louisiane Brewhouse
Vi befinner oss i Nha Trang i Vietnam. På förmiddagen har vi gjort några utflykter här i staden. 

Vi har besökt Lon Song Pagoden med den stora Buddha som man ser över hela staden. Efter pagoden har vi besökt området med Cham torn. Båda platserna var mycket intressanta.

Nu har vi varit hem och hämtat badkläder och nu tar vi oss till Louisiane Brewhouse. Lousiane är platsen som har blivit vår favorit. Platsen ligger längs den huvudgata som går längs stranden. Vi har cirka 20 minuters promenad dit men vi vet att allt blir bra när vi kommer fram så vi går gärna. 

Här finns pool, god öl som de brygger själva och god mat. Man betalar för att hyra solstolar men att bada i poolen är gratis. Just idag hyr vi varsin solstol och sen sätter vi oss och äter lunch. Janne beställer det som har blivit hans favorit, en massa sniglar. 

Poolen på Louisiane Brewhouse

Poolen på Louisiane Brewhouse

Vi gillar verkligen det här stället och hela familjen trivs. Oscar simmar med sina armpuffar i poolen men plötsligt händer det. Han vill inte ha några puffar längre. Han kan simma säger han. Han är rosenrasande över att vi inte tror honom. 

Efter lite diskussioner får han ta av sig puffarna, "simma då" säger Janne som vill att Oscar ska få bevisa att han kan simma. Och Oscar simmar. Nej, han kanske inte simmar men han tar sig fram med huvudet ovanför vattnet och kroppen rakt ner. Han håller sig flytande hela poolens längd, som är typ tio meter. 

Stranden utanför Louisiane Brewhouse

Oscar hoppar och leker utan puffar

Både Janne och jag är helt klart imponerade och efter den uppvisningen får han slippa sina armpuffar. Nu har vi så klart mer koll på honom än vanligt. Han simmar utan puffar och poolen är djup för en fyraåring. 

Janne simmar bredvid honom och uppmuntrar "armar och ben, armar och ben". Allt för att Oscar ska inse att man behöver röra sig hela tiden. Oscar simmar och simmar och han visar verkligen att han kan. Vi är glada och ännu gladare är nog han.

Janne med bryggeriet eget öl

Jannes lunch, en massa sniglar

Senare den dagen hittar han en kille från Danmark som han leker med. De hoppar och han simmar. Vi blir kvar länge på Lousiane den dagen och går inte hemåt förrän solen börjat gå ner. För att komma till hotellet passerar vi den dykfirma Janne dykt med tidigare. Han passar på att boka en ny dykutflykt till i övermorgon. 

I morgon stannar vi på stranden utanför hotellet men vi är snart tillbaka på Louisiane Brewhouse, för det är platsen här i Nha Trang där vi trivs allra bäst på dagtid. 

Här fortsätter resan