Dagens barnaktivitet blir Saigon Zoo

Oscar på Saigon Zoo
Vi befinner oss Ho Chi Minh City i Vietnam. Tidigare idag har vi varit på Krigförbrytarmuseu, ett fint museum där vi lärde oss massor om det krig som varit i landet. Det är ett museum fullt med information och foton från grymheter som förekommit under kriget. 

Det är ett museum som både Janne och jag har uppskattat att besöka. Under tiden vi läst på om alla grymheter har Oscar som är fyra år haft sin nya leksak och lekt på golvet runt oss inne i museet. Han har som vanligt varit jätteduktig. När vi har fått vårt så är det dags för honom att få något.

Vi hade läst på om att dockteater är något som är typiskt för Vietnam. Vi bestämde oss därför för att söka upp en dockteater. Dockteatern visade sig vara stängd just idag, lite tråkigt för det hade varit kul med något typiskt vietnamesiskt. 

Flodhäst på Saigon zoo

Elefant på Saigon zoo

Alldeles bredvid dockteatern ligger Saigon zoo och djurparken verkar öppen. Vi sätter oss en stund utanför zoo och provar någon vietnamesisk dryck.  När pausen för dricka är avklarad går vi mot entrén. Inträdet till zoo är äckligt billigt. Det kostar runt 10 kronor för hela familjen att besöka zoo. Vi betalar och går på zoo istället för dockteater.

På djurparken finns ett flertal olika djur elefanter, flodhästar, reptiler, större kattdjur mm. Något vi fick uppleva som chockade oss vuxna var att de kastade in levande kaniner till den stora kattdjuren. Det är kanske naturligt men jag tyckte i alla fall det var otäckt att se kaninen springa för sitt liv. 

Bonsaiträd på Saigon zoo

Papperskorg på Saigon zoo

Djurparken är inte världens bästa men ok om man vill roa en 4-åring en stund. Vad som var fint på djurparken var alla små bonsaiträd.

Efter zoo tar vi oss hemåt och går på en vietnamesisk restaurang nära hotellet. Janne äter musslor, jag äter räkor och grönsaker och Oscar äter friterade räkor och ris. Sen går Janne och klipper sig. Oscar och jag sitter kvar på restaurangen. När familjen är samlad igen bokar vi utflykter på en resebyrå mitt emot restaurangen.  

Senare på kvällen går vi till Caravelle hotell för att bada i deras pool. Vi går in på hotellet och tar oss till poolen och vi badar. Ingen ber oss att betala. De har en jättefin pool och vi får en trevlig kväll här. Det ska visa sig redan i morgon att det kostar 23 USD/person att bada. 

Provar vietnamesisk dryck utanför zoo

Operahuset på väg hemåt

Efter badet går vi hemåt, passerar bland annat Operahuset, ett av de gamla finare hus som vi ser. Andra gamla fina hus i vårt närområde är Hotell Rex, Notre Dame och Posthuset, men de har vi sett redan igår.

I morgon ska vi göra vår första utflykt, en halvdagsutflykt Cu Chi tunnlarna. 

Här fortsätter resan