Andra dagens sightseeing i Ho Chi Minh City

Varuhuset Diamond Plaza
Vi befinner oss i Ho Chi Minh City, Vietnam. Vi kom hit igår och ska vara här några dagar innan vi flyger vidare till Nha Trang för sol och bad. Oscar som är fyra år är med på resan och därför är resan helt anpassad för honom. 

Igår började vi med en lunch på det anrika hotell Rex och efter det tog vi oss till Benh Than Market. Idag ska vi fortsätta att se oss runt i staden. 

Vi börjar med att ta en taxi till Diamond Plaza. Diamond Plaza är ett fullt modernt varuhus i många våningar. Vi hittar något matställe där vi fördriver lite tid. Vi är fortfarande trötta på grund av jetlag. 

När vi lämnar varuhuset går vi till Notre Dame, en katedral som ligger alldeles utanför varuhuset. Kyrkan är stängd för lunch så vi kommer inte in där men det gör inte så mycket. Vi går vidare till nästa sevärdhet.

Posthuset

Posthuset invändigt

Posthuset
är en stor rosa byggnad som också ligger nära både Diamond Plaza och Notre Dame. Vi går in i posthuset och tittar. Längst fram på väggen inne i posthuset finns ett stort porträtt på Ho Chi Minh, en politiker som varit betydelsefull för landet.

Det viktigaste vi ska göra idag är att besöka Återföreningshallen. Vi vet att de har lunchstängt så när klockan passerat 13:00 tar vi oss dit. Det visar sig att just idag var Återföreningshallen tänkt till något annat. Idag får inga turister komma in där.

Notre Dame Ho Chi Minh

Fint träd utanför Notre Dame

Återföreningshallen vill vi verkligen så vi bestämmer oss för att göra ett nytt försök på hemvägen. Vi kommer att vara någon dag i Ho Chi Minh även innan vi reser tillbaka till Sverige. 
Lätt besvikna tar vi oss istället vidare till Krigsförbrytarmuseet. 

Här fortsätter resan