Utflykt på landsbygden utanför Side

Moskén vi får besöka
Vi befinner oss i Side på charterresa. Planen när vi kom hit var att vi inte skulle göra en enda utflykt. Nu har vi redan varit på en utflykt och idag har det blivit dags för nästa utflykt. Vi gör en halvdagsutflykt med Vingresorna som vi åkt hit med.

Vi ska besöka landsbygden strax utanför Side. Vi börjar med att besöka en skola och vår guide berättar en hel del om skolorna i Turkiet. 

Efter det får vi gå in i en moské. Det är en otroligt vacker moské och vår guide berättar en hel del även om islam och muslimer för oss. Det är intressant och vår guide är duktig.

Efter besöket i moskén åker vi hem till en dam som visar upp sitt hem för oss. Trots att vi har runt 30 grader utomhus är hennes kök förvånansvärt svalt. Kanske är det väggar av sten som gör att värmen inte kommer in i huset.

Varenda rum där vi får titta ligger det fullt av mattor, förmodligen vad man kan kalla turkiska mattor. Jag tog även en snabb titt på husets toalett och där fanns det bara ett hål i golvet. 

När vi kommer ut i hennes trädgård blir vi bjudna på någon liten turkisk pannkaka och turkiskt äppelte. Det är så klart intressant att se hur lokalbefolkningen bor.

Innan vi åker tillbaka till Side besöker vi marknaden i Manavgat. Det är en stor och trevlig marknad och här var vi redan på förra utflykten. På den förra utflykten köpte vi en Adidasklocka till Oscar och den har redan hunnit gå sönder. 

Vi har tagit med oss klockan och fick den lagad på marknaden. Den här gången köper vi även en jättefin Ferraritröja till Oscar. Det är en röd flecctröja som blir fin när hösten kommer hemma. Det blir inga fler utflykten, men vi har två dagar kvar här i Side innan vi ska hem till Sverige.