Oscar 3 år reser på charterresa till Turkiet

Oscar vill åka till Turkiet
Oscar är ganska precis 3 ½ år när vi åker till Side i Turkiet på en två veckor lång charterresa. Vi vill sola och bada och vi vill att Oscar ska trivas.

Vi väljer ett hotell där Janne och jag har bott tidigare. Eftersom vi kände till platsen och hotellet visste vi att Oscar skulle ha det bra. 

Före resan
Vi berättade att det var varm och att han skulle få bada hela dagarna.
Oscar är galen när det gäller att bada och dyka. Vi hade köpt en mask, en snorkel och simfötter. Han tränade för fullt hemma i badkaret.

I Side:
Att bada och dyka var det han gjorde mest av allt under semestern. Det fanns dagar han klev i vattnet cirka 10.30 på förmiddagen och så klev han upp ur vattnet cirka 17.30 på kvällen. 
Naturligtvis hade det varit lite avbrott för mat och kanske någon promenad men annars var det bara bad och dykning som gällde. 

Oscar gör dykar "ok"
Oscar gungar

Oscar är otroligt duktig på att dyka. Han simmar helt obehindrat om han har snorkel och mask på sig, men att ha huvudet ovanför vattnet utan snorkel kan han inte. Det lär man sig tidigast vi fyra år har vi läst. 

Ibland blev han så trött att vi tvingade honom att gör något annat. På något hotell hittade vi gungor. På andra platser visade vi honom bananer, apelsinträd och citronträd. Han tyckte de var intressanta. Ibland tvingade vi honom att bara ligga still under parasoll och vila.

Den dagen vi tittade på ruinerna i Side pratade han mest om att han ville bada. Ruinerna roade honom inte särskilt mycket. Den kvällen hittade vi en restaurang med lekplats och sådan fanns det fler upptäckte vi med tiden. 

Oscar har köpt solglasögon
Oscar har köpt klocka

Oscar gillade Turkiet
Vad han framför allt gillade var att det var varmt och att han fick vara uppe sent. Ibland fick han bada fast solen gått ner och det var svart ute. Att gå på marknad och handla klocka och kläder var roligt trots att det var en tid han borde ha sovit en stund.

Annat han köpte någon affär i Side var solglasögon och en vattenvisselpipa som låter som en fågel. Den var så populär att grannar på hotellet bad oss få tyst på honom. Den lät oavbrutet.

Han gillade att shoppa och att dyka. Att han gillar att dyka är naturligtvis något vi vill uppmuntra så det sista han fick köpa på denna semester köptes på flygplatsen på väg hem. Han köpte en Actionman som var dykare. Den lekte han med i fyra timmar hela vägen fram till Arlanda.

Oscars första bananklase
Hejdå Turkiet

Att han fått bada hela dagarna verkar inte vara det viktigaste för honom. Actionmannen och Adidasklockan är viktigare. När vi kommer hem har vi ingen ny resa bokad men han ska få börja på simlekis för att fortsätta sina framsteg med att simma och dyka.