Trivsam semester i Side i Turkiet

Stranden utanför vårt hotell
Vi befinner oss i Turkiet och vi kom hit för fyra dagar sedan. Vi är här på en två veckor lång charterresa i Side.

Vi har valt att åka till Side och bo på hotell Tropic för att Oscar ska ha det bra och trivas. 

Janne och jag har varit i Side och bott på precis samma hotell för tio år sedan. 

Vi visste att hotell Tropic ligger alldeles vid stranden och att stranden är barnvänlig. Vi såg i Vingresors katalog att hotellet numer har en liten pool, för barnen.

Vår enda plan med resan var att sola och bada. Vi skulle ha semester och inte uppleva någonting, bara titta på utgrävningarna i Side.

Den lilla poolen som har ett vattendjup på cirka 30 centimeter blev genast populär. Alldeles bredvid poolen finns också en bar. Alltihop ligger bara några steg från vårt hotellrum. Mot kvällningen när vi tröttnat på solen för då hade det blivit skugga vid poolen. 

Amfiteater på väg in mot Side gamla stad

Solnedgång från gamla staden i Side

En kväll hittills har vi promenerat in till Side gamla stad. Här finns massor av affärer och restauranger. Vi äter middag i centrum och ser en fin solnedgång från restaurangen. Titta på utgrävningarna får vi göra vid ett senare tillfälle.

Vi är på stranden utanför vårt hotell hela dagarna. Stranden är barnvänlig, full av människor, parasoller, solstolar och restauranger. Här äter vi de dagar vi inte lämnar stranden och det blir ofta någon form av kebab. 

Oscar och Janne i den lilla poolen

Adana Kebab med pommes frites

Det vi har sett hittills av Side är så mycket mer än för tio år sedan. Det finns så mycket mer av allting och staden verkar ha vuxit något otroligt. Det är många platser vi inte alls känner igen, som om vi aldrig varit här förut. 

Planen är att inte göra några utflykter men vi har ändå hittat en utflykt som vi vill göra. I morgon ska vi göra en utflykt till Manavgat där vi ska bada i havet och i en flod.

Här fortsätter resan