Bad i floden Manavgat och shopping på stadens marknad

Båtarna står i floden, havet i bakgrunden
Vi är på charterresa i Side, Turkiet. Idag ska vi göra en utflykt med Vingresorna till Manavgat. 

Vi kliver ombord och får bra platser utomhus på båten. Det blir en väldigt lugn och rogivande båtresa. Vi sitter utomhus och ser ut över havet, även Oscar verkar trivas ombord på båten.  

Båten följer kusten fram till floden Manavgat. Här svänger båten in i floden och stannar till bredvid några andra liknande turistbåtar. Nu får vi kliva båten och bada. Vi kan välja mellan att bada i floden eller i havet. 

Det enda som skiljer floden från havet är en sandbank. Det är otroligt fascinerande att vattentemperaturen kan skilja så mycket när de är så nära mellan floden och havet. 

Vi badar först i havet och när vi gjort det tar vi oss tillbaka mot båten och doppar oss även i floden. Havet är närmare 30 grader varmt och i floden är det cirka 16 grader varmt. Att bada i floden var väldigt svalkande i den värme som är här.

Oscar gillade att åka båt
Vattenfallen i Manavgat

När baden vid floden Manavgat är klara åker båten vidare för att vi ska se något vattenfall. Vi får åka något slags ombyggt lastbilsflak för att komma fram till vattenfallet. 

Det var en trevlig plats och massor av vatten var det som forsade fram. Svalkan från floden var redan borta så vi passade på att svalka fötterna igen. 

Utflykten avslutas med att vi besöker marknaden i staden Manavgat. Det var en rätt stor marknad där man kan köpa väskor, klockor, tröjor, solglasögon mm. 

Oscar visar sin klocka
Marknaden i Manavgat

Jag köper inget men det beror nog mest på snålhet för visst fanns det saker jag gärna velat ha. 

Janne köper tre stycken Lacoste tröjor och Oscar får sitt livs första klocka, en fin "Adidasklocka". Innan vi lämnar marknaden sätter vi oss på ett fik för att få något att dricka och Oscar visar stolt upp sin nya klocka. 

Det är inte alls långt mellan staden Manavgat och Side så snart är vi tillbaka på hotellet igen. I morgon fortsätter vi vara på stranden och i vårt närområdet hemma.