Har tittat på utgrävningarna i Side

Apollons tempel i Side stad
Vi är på charterresa i staden Side i Turkiet. Det har gått några dagar igen sen vi var på utflykt. 

Vi har varit på stranden, solat och badat, ätit gott och haft det bra. Vi har hittat en plats där det finns gungor så dit går vi ibland för att Oscar ska få gunga. Vi har också upptäckt att vårt grannhotell har en större mer riktig pool än vårt hotell.

Oscar gillar att hoppa, dyka och snorkla. Det går inte riktigt i havet så därför har vi tagit oss friheten att låna poolen på grannhotellet. Här hoppar Oscar ner i poolen och när han fått koll på allt ner i vattnet gör han dykartecken för "ok".

Åker man till Side bör man absolut ta en promenad bland Sides gamla ruiner. Nu har vi äntligen gjort det. Redan när man går in i gamla staden finns en stor port som nog också funnits där i flera tusen år.

Ingången till Side gamla stad
En större byggnad bland utgrävningarna

Området med utgrävningarna är väldigt stort och här finns bland annat en amfiteater. Det visar sig att vi inte ens sett häften förra gången vi besökte Side, för tio år sedan. Enligt vad vi har uppfattat är det greker/romare som har byggt detta från första början. 

I gamla stan finns massor av affärer och restauranger. Vi har ätit där några gånger men tycker att vi hittar bättre restauranger och mat längs stranden hemma vid hotellet. Nu har vi testat både Caserolle och Testi Kebab. Testi Kebab är en lite dyrare maträtt som alla restauranger verkar vilja bjuda på. Annars blir det pizzor och billigare rätter med kebab.

Oscar gör dykar "ok"
Oscar bland utgrävningar i Side


Vi har det fortfarande jättebra här i Side. Vi har bokat in oss på ytterligare en utflykt men det blir först om några dagar.

Här fortsätter resan