Vi besöker Dolphinella, ett delfinarium i Sharm el Sheik

Tre duktiga delfiner
Idag har Janne varit ute på en halvdagsutflykt och dykt för andra gången här i Sharm el Sheik. Jag valde att stanna på hotellområdet med Oscar. Vi har mestadels varit vid poolen.

På eftermiddagen när Janne var tillbaka igen åkte hela familjen till Dolpinella. Det var bara att säga "Dolphinella" till taxichauffören så körde han oss dit. Shower pågår klockan 15.00 alla dagar utom söndag. 

Dolpinella är ett delfinarium som ligger här i El Habada. Tre stycken delfiner visade oss massor av konster. Delfinerna målade bland annat tavlor. 

Jag är lite förvånad över att tavlorna inte såldes till turister efter föreställningen. Jag hade lätt betalat för dem. Det hade varit världens roligaste souvenir att sätta på väggen hemma.

Det hände även något annat för första gången här på Dolphinella. Oscar applåderade åt delfinerna. Just idag applåderade han för första gången i sitt liv. Helt utan att någon sagt till honom så applåderar han. Han såg så klart andra göra det och gjorde likadant. Tror ändå han förstod att vi applåderade åt de duktiga delfinerna. Delfinerna var verkligen fascinerande.

En duktig delfin
Oscar roar sej på ett utomhuscafé

På kvällen sitter vi åter igen på utomhus cafét där det finns vattenpipor. Oscar gillar ju allt som snurrar och han har hittat en brunn (utan djup och vatten) där han kan få hjulet att snurra. Han roar sej med det en bra stund.

Här fortsätter resan