Sharm el Sheik var en jättetrevlig resa

Snorklingen är lättillgänglig
Idag är det sista dagen här i Sharm el Sheik och bussen skulle komma och hämta oss redan vid 11.30 så det var inte mycket mer att göra än att äta frukost, ta en promenad på området och packa resväskan för hemfärd. 

Hotellområdet är jättestort och har sju pooler. Det tog oss hela veckan att förstå vilka pooler som var uppvärmda. Vi hade väl kunnat fråga men det blev liksom inte av förrän sista dagen. Lite synd för de kalla poolerna var verkligen kalla.

Vi hade inga förväntningar alls på resan när vi bokade ett All-Inclusive hotell i El Habada i Sharm el Sheik. Vi trodde det skulle vara ganska kallt för det hade det varit både i Hurghada och i Eilat när vi varit där i början av december. Vi hade inga förväntningar om god mat heller och vi trodde inte det skulle finnas så mycket att titta på. 

Beduincafé utomhus på kvällarna
Promenad genom Naama Bay

Syftet med resan var att Janne skulle få dyka och att få ha semester en stund mitt i vintern. Hur gick det då med våra förväntningar. Maten på hotellet var god och vädret var inte alls så kallt. Vi hade cirka 24 grader på dagarna och på nätterna var det runt 17 - 18 grader. 

En barnvänlig strand Shark Bay
Delfinarium - Dolphinella

Det fanns massor av saker vi hade kunnat göra. Utflykter fanns hur många som helst. Bara för att nämna några utflykter kan man besöka Kairo, Luxor med flyg och till Petratemplet i Jordanien. Vill man stanna på Sinaihalvön kan man gå upp på Mosesberget där Moses tog emot de 10 budorden, göra en kamelsafari eller en ökensafari.

Solen har gått ner över Röda Havet
Kamelsafari i Sinaiöknen

Naturligtvis kan man också dyka och snorklingen är otroligt lättillgänglig. Den finns precis överallt längs kusten. Shark Bay och Terracina Beach var två stränder där det var ok att bada med barn också. 

Vill du vara på en plats där det är lite mer livat tror jag man ska välja Naama Bay annars kan man bo var som helst i Sharm el Sheik. Vi hade en jättetrevlig vecka i Sharm el Sheik. Det var en av de bättre charterresor som vi gjort. 

Här fortsätter resan om Oscars resa