Oscar 2 år och 10 månader - Reser till Sharm el Sheik i Egypten

Oscar i studsmattan
När vi reser till Sharm el Sheik i Egypten är Oscar var 2 år och 10 månader. Den här gången har Oscar ingenting med valet av resmål att göra. 

Det stod i resekatalogerna att Sharm el Sheik hade långgrunda stränder och det lät bra. Hotellet vi valde hade barnklubb från fyra år och eftersom vi åkte mitt i vintern var det positivt att hotellet hade två uppvärmda pooler. 

Som lite kuriosa kan nämnas att vi hade varit tvungna att besöka doktor dagen innan vi reste. Oscar krossade dagen innan vi åkte en stortånagel. Vi blev rekommenderade av förskolepersonalen att besöka en doktor eftersom vi skulle resa bort, så vi inte skulle få problem på semestern. Det blev inga problem med tån och klimatet i Egypten är så torrt att såret läkte väldigt fort.

Före resan
Det fanns egentligen ingenting vi oroade oss för så vi berättade bara några saker vi trodde att vi skulle göra på semester.   
  • Vi lovade att han skulle få bada i havet och i poolen. 
  • Vi berättade att vi skulle se delfiner uppträda. Det finns ett delfinarium i Sharm el Sheik. 
  • Vi lovade också att han skulle få åka ubåt ifall det fanns någon ubåt som vi kunde åka. 
  • Vi lovade också att vi skulle fråga på flygplanet om vi fick titta i cockpit hos piloten
  • Vi sa också att han kanske skulle få rida på kamel igen för det gjorde han i Tunisien.
På flygplanet - Novair
Den här gången hade någon tänkt till och placerat alla barn längst fram i flygplanet. Vi hade ju lovat att fråga om vi fick titta i cockpiten. Vi frågade stewarten på flygplanet om det var möjligt. Svaret blev ett bestämt "Nej, inte sedan 11 september". Sen hade vi en väldans tur i alla fall.

Jag bestämde mej för att ta Oscar till toaletterna, för att ha något att göra. Toaletterna låg längst fram och dit var det kö. När vi står i kön kommer flygvärdinnorna med kaffe till piloterna. Hon lämnar dörren till cockpit öppen och Oscar tittar in. Då blir vi inbjudna av piloterna. 

Oscar vet att på flygplan bestämmer piloten så han är jätteduktig när han står där och tittar på allt. Han är troligen mest intresserad av att piloterna har hörlurar på sig.

Oscar hos hotellets vakter
Minidisko varje kväll

Hotellet - Dreams Beach Resort
Vi hade All Inclusive den här gången och det var praktiskt och maten var kanon, även för Oscar.  

Trots att barnklubb är från fyra år fick han vara i den lilla lekparken som fanns. Vi stod så klart där och vaktade honom. Lekparken var väldigt populär och främst en studsmatta som var det roligaste av allt. Oscar hittade också sin favorit "lekfarbror", Simone. "Simone är snäll mot mig" sa Oscar en kväll.

Vi vuxna gillade att sitta i hotellets lobby, reception och bar. Här var det helt perfekt för honom. Här kunde Oscar springa omkring och roa sig med massor av saker. Vakterna vid hotellet ingång tog ofta hand om honom. De lät honom leka med alla möjliga saker som telefoner, metalldetektor och han fick prova deras mössor. 

Om Oscar plötsligt var borta var han troligen på tjejtoaletten där jobbade en tjej som alltid pratade med honom. Han kunde också ha gått till ett informationsrum där det fanns telefoner men där fick han inte vara.

Jag och Janne tyckte även om att sitta på hotellets beduincafé, utomhus, på kvällarna. Här kunde vi också ganska lugnt bara lämna honom och låta honom leka. Här fanns en brunn, utan djup och vatten, som han kunde stå vid länge. Allt som snurrar är fortfarande intressant.

Det roligaste på hotellet för Oscar var trots allt ändå minidiskot varje kväll. 21.30. Varje kväll var det samma program och efter sju dagar kan barnen rörelserna och till stor del även sångerna trots att dessa sånger sjöngs på italienska mestadels.

Vilar middag på Terracina Beach
Oscar på beduincafé

Våra löften
Det fanns sju pooler på hotellet och inte förrän sista dagen hittade vi den pool som var uppvärmd. Lite synd för i de kalla poolerna ville han inte bada men han badade så klart i havet. Vi bodde bra i El Habada men där fanns ingen bra strand för honom. Bra stränder för Oscar hittade vi i Naama Bay, Shark Bay och på Terracina Beach.  

Vid Terracina Beach finns också Aquascope, en halvubåt. Vi hade lovat Oscar att försöka hitta en ubåt. En dag när Janne dyker så åker jag och Oscar den här ubåten. Vad vi såg i havet som Oscar tyckte var kul var bland annat "Nemo", dvs. clownfiskar och så pratade vi om att korallerna såg ut som hjärnan eller tarmarna. Vi fick vara under vattnet typ en timme men så länge tycker han inte att det var kul.  

Det var kul med delfiner och showen var helt i klass med Kolmården. Oscar tyckte roligt när delfinerna hoppade, sjöng och målade tavlor. Det var första gången i sitt liv som han applåderade alldeles av sig själv. Vi tror han förstod att han skulle applådera för att delfinerna var duktiga. 

Rida kamel fick han göra tillsammans med pappa i solnedgången i Sinaiöknen. Han var bunden med en stor sjal för at inte ramla av. Det är andra gången i livet han rider kamel. Första gången var i Tunisien. 

Det Oscar hade mest behållning av under resan var utan tvekan hotellets minidisko där vi var varenda kväll klockan 21:30. Hela resan totalt har varit toppen.