På kamelsafari i Sinaiöknen vid solnedgången

Janne och Oscar på sin kamel
Vi befinner oss i Sharm el Sheik och har kommit till sjunde dagen och sista hela dagen på den här charterresan. 

På förmiddagen stannade vi på hotellet för att vi hade en utflykt inplanerad mot kvällningen. Vi har varit på kamelsafari. Vi åkte med en bil ut i Sinaiöknen. 

Vi fick varsin kamel att rida på. Jag fick en egen och Oscar fick sitta framför Janne på en annan kamel. När vi kliver upp på kamelen ligger den ner. För er som inte har ridit på en kamel vill jag berätta att det känns riktigt otäckt när kamelen reser sej upp. Det blir en enorm lutning framåt så det gäller att hålla i sej. Ungefär samma känsla som i en berg-och-dal-bana. 

Vi fick rida runt på våra kameler i cirka 30 minuter. Vi red fram till ett berg där vi fick klättra upp. Det var inget stort berg, så man behöver inte vara bergbestigare för att klara det. Tanken med att klättra upp på berget var att vi skulle se solen gå ner över Sinaiöknen. Lite fint var det men det vackra ljuset kom när solen precis gått ner.

Vi gick ner för berget igen och satt upp på våra kameler, eller kanske var det dromedarer. Nu red vi cirka 20 minuter, fram till ett beduinläger. Vi fick sitta ner på mattor i sanden mitt i öknen, blev serverade lite te och fick berättat för oss om beduinerna.

Te på mattor i beduinlägret

Nu har solen gått ner

Bergen runt oss hade fina formationer och ljuset var enormt vackert när solen gått ner. Det var som ett månlandskap eller något liknande, nästan lite overkligt. En utflykt jag rekommenderar er om ni har vägarna förbi Sharm el Sheik. Det var inte grejen att rida kamel utan att det var väldigt fint ute i Sinaiöknen.
  

När utflykten var över åkte vi bil tillbaka till hotellet.

Här fortsätter resan