Andra dagen besöker vi Gellertbadet, Budapest

Hotell Gellert
Vi befinner oss i Budapest och vi kom hit igår. Det var söndag och redan sen eftermiddag när vi kom men vi hann med göra en tur med båt och sightseeingtur på Donau och vi tittade till Hjältarnas torg.

Idag packar vi våra badkläder och tar sen spårvagnen in till city. Från hotellet är det bara två stationer. 

Vi börjar med att besöka den stora saluhallen. Saluhallen sades vara sex våningar hög och vi besökte i alla fall två stora våningsplan. Det vi ser är mest mat och en hel del souvenirer.

När vi är klara med saluhallen går över närmaste bro så vi kommer på andra sidan Donau. Vi lämnar Pest och kommer över på den sida av floden som heter Buda. Här ligger hotell Gellert. Det finns flera varma bad i Budapest och vi har valt att bada vid Gellertbadet, kanske det mest klassiska om man bara ska välja ett. 

Vanlig pool på Gellertbadet

Oscar på Gellertbadet

Vid mitt förra besök i Budapest besökte jag Széchenyi, som sägs vara det äldsta varma badet. Eftersom jag redan varit där har vi valt Gellertbadet den här gången. Att det finns vågmaskiner här är också en anledning.

Det finns massor av pooler på Gellertbadet. Det finns pooler både inomhus och utomhus. Det finns alldeles vanliga pooler och det finns pooler där vattnet är 37 grader varmt. 

Inomhus finns en stor pool med vanlig temperatur och en mindre pool strax bredvid där vattnet är varmt. 

Bild från saluhallen
Utomhus finns en stor pool med vanlig temperatur. Det roliga med den poolen är att ungefär 20 minuter varje timme så startar vågmaskinen. 

Maskinen gör ganska stora vågor i poolen och de är lika starka som de kan vara i havet. Även utomhus finns det en mindre pool där vattnet är 37 grader varmt. 

En bit bort från utomhuspoolerna finns även barnpooler men där fick inte vi vuxna bada. Vi stannar på Gellertbadet i ungefär två timmar. Det är fin väder och vi har det bra. Vi provar alla tänkbara pooler men är mest utomhus.  

När vi är klara med badet fortsätter vi våra upptäcker i Buda. Buda är också ett högt berg där man hittar både slott, kyrkor och en strålande utsikt. För att ta oss upp på berget åker vi bergbanan.

Här fortsätter resan