Utflykt till en djurpark i Hammamet

Familjen rider på kameler
Vi befinner oss på charterresa i Tunisien. Vi bor i staden Hammamet. Vi har hunnit göra två större utflykter för att se lite mer av Tunisien och vi är nöjda med det. De senaste dagarna har vi roat oss med sol och bad, på stranden eller vid hotellets pool.

Idag var det ändå dags för en utflykt igen. För Oscar skull bestämde vi oss för att åka med Apollos utflykt till djurparken i Hammamet. Vi hade läst att djurparkens idé var att ha djur som finns i Afrika.  Det lät bra tyckte vi.

Hemma hade vi pratat med Oscar om att det finns lejon och att vi kanske kan rida på en kamel. Vi trodde det skulle vara enkelt att hitta en kamel i Tunisien. Vi har varit i Tunisien över en vecka och ännu inte träffat på någon kamel vi kan rida på.

Det blev en bra utflykt för Oscar. Här fanns giraffer som är lika höga som träden. Här fick han se lejon som ser ut som Lejonkungen och surikater som ser ut som Timon. Oscar och Janne letade även efter Pumba men hittade inget vårtsvin.

Lejon i djurparken

Giraff i djurparken

Oscar fick rida på en åsna, sitta upp på en struts och till slut även rida på en kamel. Kamelturen var en sväng på fem minuter, alldeles lagom. Vi hade berättat hemma att när kamelen reser sig och lägger sig måste man hålla i sig hårt. 

Janne och Oscar sitter på samma kamel. Janne tycker att Oscar är jätteduktig. Han håller i sig hårt särskilt när kamelen ska ställa sig och lägga sig. Man måste "hålla hårt" berättar Oscar många gånger efteråt. Han tyckte det var kul att rida på en kamel.

Det där med att sitta på en struts kände jag mig skeptisk till. Strutsen var inte bunden men den stod fångad i ett bås. Oscar fick sitta först i några sekunder. Strutsen opponerade sig inte. När Janne sätter sig på strutsen försöker den kasta av Janne. 

Jag och Oscar i ett beduintält

Oscar och Janne på en kamel

Det hade kunna gå illa, Janne snubblar till men är snart på fötterna igen. Janne tycker det är roligt men det tyckte inte strutsen. Så klart är Janne alldeles för tung. Synd om strutsen som stod där i sitt bås.

För att vara en djurpark var den rätt fin och den var fortfarande ganska ny. Om man ska säga att djuren har det bra är väl tveksamt men de såg ändå ut att ha det bra. Alla djuren hade stora ytor och man har på många sätt försökt att efterlikna deras naturliga miljö. 

Janne på en struts

Oscar på en struts

Djurparken ligger cirka 30 minuters bil eller bussresa utanför Hammamet. 

När vi är tillbaka hemma igen stannar vi vid poolen. När det blir dags för middag tar vi taxi till Yasmine Hammamet, som är den nya medinan som finns här i Hammamet. Vi har åkt förbi entrén vid några tillfällen men vi har aldrig varit inne i medinan.

Här fortsätter resan