Besök på Yasimine Hammamet, staden nya Medina

Entrén vid Yasimine Hammamet
Vi befinner oss på charterresa i Tunisien där vi bor i staden Hammamet. Tidigare idag har vi varit på ett zoo med afrikanska djur, mest för Oscars skull. Oscars har bland annat ridit på en kamel för första gången. 

Ikväll är vår sista kväll i Hammamet. Det finns en ny Medina lite söder om det gamla Hammamet. 

Vi har känt till den nya Medinan hela tiden och fått veta att den är större än den gamla. Vi har åkte förbi entrén med buss några gånger men aldrig varit där. Man känner igen entrén för att där står ett flertal skulpturer föreställande elefanter. Det är rätt häftigt gjort. Eftersom vi nu kommit till sista kvällen bestämmer vi oss för att åka dit.

Yasimine Hammamet är ett område med lite finare hotell. Så klart måste turisterna ha en ny Medina i området så det har man byggt. Att den nya Medinan skulle vara så mycket större och bättre än den gamla är tveksamt. Affärerna säljer i stort sätt samma saker. 

Caféer finns det betydligt fler än i den gamla men vi ville äta. Vi hade svårt att hitta en restaurang där vi ville äta. Vi hamnar ändå till slut på en pizzeria där vi äter en dyraste middagen hittills på semestern. 

Kobrashow i nya Medinan

Jannes arm med en skorpion

Efter middagen hamnar vi på ett torg där en man showar med tre kobror. Han har även några skorpioner som han visar upp. Janne går fram till den showande killen och får känna på en skorpion.

Det är så klar ett intressant inslag i Tunisien men inget jag uppskattar. Jag har hand om Oscar just då och lägger min energi på att han inte ska bli lika rädd för ormar som jag är.  

När vi är klara med besöket i den nya Medinan tar vi taxi hem. Oscar gillar att åka taxi för att han får betala. Vi ger honom pengar och Oscar ger pengarna till chauffören.  

Så klart är det roligt att vi besökte den nya Medinan. Vi fick ändå uppleva lite nya saker, men hade vi varit kvar några dagar hade vi inte åkt till Yasimine Hammamet en gång till. 

Janne med Celtina i hotellpoolen
Central Magasin

Vi har mycket närmare till den gamla Medinan och det är trevligt där. Här har vi ätit middag och shoppat tidigare. Bland annat har vi upptäckt att det inne i den gamla Medinan finns ett "systembolag" som heter General Magasin. Här är det billigare än i baren på hotellet.

I morgon ska vi att lämna Tunisien. Tunisien visade sig vara ett intressant land och landet har massor att upptäcka som är över all förväntan. Nu ett inlägg om våra förväntningar och hur det blev.

Här fortsätter resan