Sista stoppet blir Sousse Medina

Jag på medinan i Sousse
Vi är på charterresa i Tunisien. 

Just idag är vi på utflykt i en privat turisttaxi. Vi har börjat med att besöka den heliga staden Kairouan och därefter staden El Djem. I staden El Djem finns Romarrikets tredje största amfiteater. Båda platserna har varit jätteintressanta att besöka. 

Vi har vårt hotell i staden Hammamet och är nu på väg tillbaka dit. Jag har önskemål om att få stanna och titta på medinan i Sousse också. Så när vi lämnar El Djem blir nästa stopp Sousse.

Vårt besök på medinan i Sousse blir inte långvarigt. Vi vill egentligen bara få en uppfattning om hur det ser ut i en jämförelse med den gamla medinan i Hammamet.

Det verkade som det finns fler affärer i Sousse. Sousse är en större stad så det är väl inte så konstigt. Vi tycker nog bättre om Sousse medina. Området strax utanför medinan är i det närmaste bilfritt.  

Efter Sousse är det bara hemresan kvar. Som kuriosa kan nämnas att det finns mycket poliser ute på vägarna i Tunisien. Vår chaufför har blivit stoppad en gång, men vi förstod aldrig varför.  Chauffören menade att polisen har för lite att göra. 

Vi har inte varit längre söderut än till El Djem. Vår uppfattning är ändå att det blir torrare och torrare ju längre söderut man kommer. I norra Tunisien är det ganska grönt men längre söderut blir det allt torrare. 

Oscar och Janne vid Sousse Medina

Halvägs till Sahara finns inga växter

Längs många av vägarna vi åkt under dag har det mest funnits kaktusar och andra torra växter som inte kräver så mycket vatten. Längs de vägar vi rest idag är det ännu många mil kvar till Sahara, där det väl bara finns sand.  

Vi har haft en jättetrevlig dag med många nya upptäckter och lärdomar om landet. Klockan 16:45 är vi tillbaka i Hammamet. Nu blir det några dagar hemma på hotellet igen, men fler utflykter ska det bli. Vi ska besöka Tunis, Kartago och Sidi Bou Said.

Här fortsätter resan