Dagens utflykt börjar i Tunis, landets huvudstad

Ingången till Tunis Medina
Vi befinner oss i Tunisien och bor i staden Hammamet. Vi är här på en två veckor lång charterresa.

De senaste dagarna har vi tillbringat på hotellet, vid hotellets pool och på stranden. Det har varit trevliga dagar men idag ska vi göra en utflykt med Apollo, resebyrån som tagit oss hit.

Vi börjar med att köra till Tunisiens huvudstad, Tunis. Här stannar bussen stannar cirka 20  minuters promenad från Medinan. Nu har vi två timmar på oss att upptäcka Tunis på egen hand. 

Vi väljer dumt nog att gå tillsammans med guiden, mest för att hitta till Medinan. Innan vi kommer fram till Medinan passerar vi de modernare shoppinggatorna. Hade vi gått på egen hand hade det kanske varit roligare att se mer av det moderna än att se ännu en Medina.

Vi har bara sett de modernare kvarteren och Medinan, men Tunis känns som en modernare och tryggare stad än exempelvis Lissabon. Det förvånade oss mest eftersom vi hade lite förutfattade meningar om en storstad i Afrika i jämförelse med en storstad i Europa. 

Fontän och klocktorn i Tunis
Oscar och Janne i Medinan

När vi åkte in i Lissabon kantades infarten av kåkstäder. I centrala Lissabon fanns också, när vi var där, hur många socialt utslagna som helst. Vi såg ingenting sådant i Tunis, men kanske finns det fast vi inte sett det. Vi kände oss trygga på gatorna i Tunis.

Vi håller oss bara i den centrala delarna av Tunis. Förutom de moderna kvarteren hinner vi gå en sväng inne i Medinan. Sen är det dags att gå tillbaka till bussen. Nu ska bussen köra oss till Didos hus och utgrävningarna i Kartago. 

Här fortsätter resan