Didos hus och utgrävningar i Kartago

Mosaiktavla i Didos hus
Vi är på semester i Tunisien och har vårt hotell i Hammamet. Just idag är vi på utflykt med Apollo, resebyrån som vi åker med. Vi har just varit i Tunis, landets huvudstad. Här har vi sett lite av de modernare shoppingkvarteren och Medinan.

Efter Tunis kör bussen vidare till Kartago. Vi börjar med att titta på Didos Hus. Dido var en libanesisk prinsessa. Det var hon som grundade Kartago. Kartago var en gång Romarrikets tredje största stad.

Från Didos Hus har man utsikt över havet, staden Kartago och Tunis. Inne i Didos hus finns idag ett museum. Här finns bland annat ett flertal tavlor med mosaiker. Vad som imponerar mer är en staty föreställande ett stort ansikte. Ansiktet är säkert en meter högt och troligen föreställer det Dido själv.

Efter Didos Hus fortsätter vi till de arkeologiska utgrävningarna i Kartago. Vi stannar till vid Antoniusbadet. Antoniusbadet har för länge sedan varit ett badhus och utgrävningarna är imponerande. Platsen är klassad som ett UNESCO världsarv. 

Oscar vid Didos hus

Stor imponerande staty

Utgrävningarna i Kartago är intressanta, för min del kanske mest för att jag aldrig hade hört talas om platsen tidigare. Inte heller kände jag till Dido. Oscar är lite road av ett skelett som finns i Didos hus annars leker han mest med den nya traktorn han fick igår.

När vi är klara med Kartago har vi ett stopp till kvar, men innan dess äter vi lunch i staden La Goulette. När lunchen är avklarad kör vi norrut igen.

Jag vid Antoniusbadets ruiner

Utgrävningar vid Antoniusbadet

Nästa plats som vi ska besöka har fullt av vita hus och blå dörrar. Platsen sägs påminna om Grekland. Platsen dit vi ska åka ligger i norra Tunisien. Det ska visa sig att staden är jättefin och vi får en riktig mysig avslutning på utflykten. Vi ska åka till Sidi Bou Said.

Här fortsätter resan