På moriskt café i den blå staden Sidi Bou Said

Vi provar chicha på moriskt café
Vi befinner oss på charterresa i Tunisien. Vi har vårt hotell i Hammamet men idag är vi på utflykt med Apollo, resebyrån som vi åkt hit med.

Hittills under dagen har vi fått se lite av huvudstaden Tunis och vi har besökt utgrävningarna i Kartago. 

Det har varit en jätteintressant dag. Vi har precis fått lunch i staden La Goulette. Nu ska vi åka vidare till staden Sidi Bou Said. 

Staden Sidi Bou Said är känd för att den ser ut att vara grekisk. Staden har vita hus och fönster och dörrar är blå. När vi kommer fram till staden får vi tid att promenera på egen hand. 

Staden är fin och visst är det fascinerande att det ser ut som Grekland. Det finns säkert en anledning, som jag inte känner till, att staden har blivit influerad av Grekland.

Vi går längs några gator och det är fint med den blå färgen på fönster och dörrar. Vi gör ingen längre promenad för att Oscar har somnat i sin vagn. 

Ett hus fullt av blått

Blå dörr i Sidi Bou Said

Det är ganska vanligt med moriska caféer i Tunisien. Det finns även i Hammamet men vi har inte besökt något ännu. 
Vi har en timme på oss innan bussen ska köra hemåt igen. Oscar sover så nu kan vi sitta och bara ta det lugnt en stund. Vi hittar ett moriskt café som ser trevligt ut.

Vi sätter på caféts uteplats. Vi beställer två turkiska kaffe och en chicha. Det finns chicha som smakar olika saker som exempelvis jordgubbe, men vi väljer en som smakar tobak.

Chicha är de vattenpipor som man ser lokalbefolkningen sitta och puffa på. När man drar in röken så bubblar det i vattenkannan. Varken Janne eller jag är rökare så egentligen är det meningslös, men så klart kul ändå att ha provat. 

Jag provar vattenpipa

Blå dörr i Sidi Bou Said

Oscar har sovit hela tiden när vi suttit på det moriska caféet och han sover när vi går tillbaka till bussen. När vi lyfter ur honom ur vagnen för att gå ombord på bussen vaknar  han. 

Det är ungefär en timmes bussresa tillbaka hem till Hammamet. Oscar har sin traktor som vi av en tillfällighet köpt till honom igår. Han har lekt med sin traktor flera gånger under dagen och han leker med sin traktor i bussen, hela vägen hem.

De kommande dagarna ska vi ta det lugnt på hotellet och på stranden. På hotellet finns poolen och Oscar har sin barnklubb och minidisco varje kväll. Nästa utflykt blir om några dagar.  

Här fortsätter resan