På plats i Hammamet, Tunisien

Minaret till mosque Kabir
Nu befinner vi oss i Tunisien. Vi är här på en två veckor lång charterresa med Apollo. Vi bor på hotell Emira i staden Hammamet. 

Hotellet har pool och barnklubb. Det är två av anledningarna till att vi valde hotellet. Hotellet har gratisbuss till stranden så vi kommer dit också. 

Det finns fyra anledningar till att vi valt Tunisien. Vi har aldrig varit i Tunisien och priserna på mat och dryck är låga. Stränderna är långgrunda och barnvänliga.  Fjärde anledningen är att Janne skulle få dyka. 

Första dagen vi kom till Hammamet stannade vi på hotellet och badade i poolen. På kvällen tog vi oss till Medinan. Det finns en ny och en gammal Medina men vi tar oss till den gamla för den ligger närmast hotellet. 

Nästa dag, alltså igår, gjorde Janne sitt första dyk här i Tunisien. Ett märkligt och annorlunda dyk rent säkerhetsmässigt, men han verkar nöjd ändå. När Janne dök var jag och Oscar i poolen här på hotellet. När Janne kommer tillbaka tar vi oss till stranden.

Hammamet har åtminstone två stränder beroende på hur man ser på saken. En strand finns norr om Medinan och en strand finns söder om Medinan. Vi tar oss till den norra stranden för att den ligger närmast hotellet. Stranden är hyfsat långgrund och stranden är väldigt lång. 

Janne i hotellets pool

Oscar på minidisco

Det var ganska blåsigt vid havet så vågorna är lite höga för att Oscar ska kunna bada. Idag har vi därför varit vid hotellets pool igen. 

Roligt för Oscar är att på kvällarna är det minidisco med barnklubben. Någon lekledare är med barnen och sjunger sånger som "El cocodrillo" och liknande. 

Nu har vi varit i vårt närområde i några dag. I morgon har vi hyrt en privat turisttaxi och ska se oss omkring lite mer i Tunisien.

Här fortsätter resan