Vi ser stora knölvalar i Samanabukten

Oscar har spytt i natt
Idag har vi varit på utflykt till Baccardiön, Cayo Levantado. En Baccardi-reklamfilm lär ha spelats in där. Innan vi går i land på ön gör vi en tur i Samanabukten för att titta på knölvalarna. 

Knölvalarna kommer till Samanabukten varje år i januari och februari för att leka. De lär kunna bli upp till 18 meter långa. Vi såg flera stycken men till största delen ryggfenor och att fånga dem på foto var inte det enklaste. Efter knölvalarna går vi iland på Baccardiön.

Som jag skrivit tidigare så härjar det magsjuka på ön Hispaniola. I natt har Oscar spytt så han mår inte så bra när den här utflykten startar. 

Oscar sover hela vägen på bussen men vaknar när vi hoppar av bussen. Vi har åkt buss cirka 2 1/2 timme och är nu framme i staden Samana. Vi stannar till lite snabbt men åker sedan vidare mot havet där båten väntar.

När vi kommer ut på havet ser vi först inga knölvalar alls men så småningom hittar vi dem. Knölvalar kan bli 18 meter långa men när de simmar visar de mestadels bara ryggfenorna så de är inte lätta att fotografera. Det blir ryggfenor på bilderna om det överhuvudtaget syns några knölvalar.

Oscar mår lite bättre efter att ha sovit
Här någonstans finns båten

Oscar i båten när vi ska se knölvalar
Ryggfenor av knölval


Ryggfenor av knölval
Ryggfenor av knölval
 
Efter knölvalarna går vi iland på Baccardiön. Vi får lunch och därefter möjlighet att sola och bada i nästan två timmar.