Sol och bad på Baccardiön, Cayo Leventado

Stranden vid lunchrestaurangen
Idag är vi på utflykt i Samanabukten. Vi har tittat på knölvalar och nu ska vi gå i land på Baccardiön, Cayo Leventado. 

Vi hade fått höra att Caya Leventado är paradisiskt med vita stränder och palmer. 

När vi gått i land äter vi först lunch och hinner bada lite vid den stranden. Det var en ganska fin strand. 

Efter lunch flyttar vi oss till den strand där filmen med Baccardireklam spelades in. Här ska vi få sola och bada i två timmar. 

Här var det två stränder som satt ihop i en vinkel och här var det fint. Vi solade och badade och vi köpte en hatt. Oscar passade på att sova lite i sin vagn i skuggan av ett träd. Nej, vi känner inte till Baccardifilmen.

Det har varit en trevlig utflykt och snart åker vi båt tillbaka till fastlandet. Där väntar bussen. Vi ska åka tillbaka till Cabarete och det kommer att ta cirka 2½ timme för att komma till Cabarete. 

Stranden för Baccardireklam
Jag, Oscar och hatten vi köpte

Halvvägs hem stannar bussen för att chauffören vill sträcka på benen. Han tar Oscar och placerar honom på vid ratten. Oscar är överlycklig över att få köra buss. 

När chauffören är klar med sin paus vill han ha tillbaka sin plats. Oscar blir åter igen placerad på sin rätta plats i bussen. Det är inget han gillar. Han blir arg och börjar skrika. Han vill köra buss. Han sitter på sin plats och är så arg och skriker.

Just då vet vi inte vad vi ska göra får att få honom tyst. Han är verkligen arg. Den lilla episoden slutade med att han får chips från en av våra närmaste passagerare. Chipsen får honom att bli tyst till slut.

Stranden för Baccardireklam
Oscar får köra buss

Det var en stor händelse för Oscar att han fick köra buss. Dagen började inte så bra eftersom han spytt under natten. Han sov hela bussresan på morgon, tittade på knölvalar och under timmarna på Baccardistranden blev Oscar sitt vanliga glada jag igen. 

Chauffören hade placerat honom vid ratten och så klart ville han köra buss när han mådde bra igen. Någon timme senare är vi tillbaka på hotellet igen. I morgon ska Janne göra utflykten till Haiti.