Jannes dagsutflykt till Haiti

Marknad i byn Tivoli
Vi befinner oss på charterresa i Dominikanska Republiken, i staden Cabarete. Här erbjuds dagsutflykter till landet Haiti med engelsktalande guide. 

Jag har gjort resan förra veckan så den här veckan är det Janne som reser dit ensam. Att vi delar på oss är för att vi ska slippa ta med Oscar på den långa bussresan som det är. Oscar har det bättre genom att vara kvar på hotellet.

Janne gör i stort sätt samma resa som jag gjorde förra veckan men ordningen på upplevelserna kommer i en annan ordning. 

Här börjar det med att titta hur man bakar bröd och tuppfäktning. Efter det åker de raka vägen till Haiti. Framme i byn Tivoli, strax på andra sidan gränsen börjar de med woodoshow och även den här veckan bjuds turisterna på rom. 

Stannar för att baka bröd
Han äter glas den här veckan

Alla samlas på en öppen yta i byn och woodoshowen kan börja. Tre killar spelar trummor och en annan dansar runt en stund för att snart börja äta glasbitar (!). Jag tyckte det var obehagligt att killen jag såg förra veckan svalde eld men att äta glasbitar är ännu värre. 

Turisterna bjuds på rom

Publiken på plats

Efter rom och woodoshow går turistgruppen runt i byn och tittar. De får titta in i ett av husen i byn och de går runt och tittar på marknaden. 

Jag kan väl bara anta att de lämnade över vad de hade med sej till befolkningen från bussen även den här veckan.

Promenad genom byn 
Ett hem i Haiti

Aloe i Dominikanska Republiken
Högt upp i bergen Dominikanska Repbublken

Sen är det färd hemåt till Cabarete i Dominikanska republiken. När de passerar gränsen blir bussen besprutade även den här veckan. 

På hemvägen stannar de till och tittar på en hem i Dominikanska republiken och ett stopp högt uppe i bergen. Janne har någon gång under resan även fotograferat Aloe som det finns fullt av i Dominikanska Republiken. 

Nu ska vi fortsätta vår semester i Dominikanska Republiken.

Här fortsätter resan