Trist mat och magsjuka på Dominikanska Republiken

Oscar sista dagen i poolen
Här på hotell Viva Tangerine i Cabarete har vi All-Inclusive. Det finns även två restauranger där vi kan äta à la carte, en italiensk och en mexikansk. Igår valde vi att avsluta semestern på den mexikanska restaurangen. 

Idag ska vi resa hem till Sverige igen. Vi äter frukost, packar och badar lite i poolen. När vi lämnat rummet sitter vi i hotellet trädgård. Skriver till sist några vykort hem. Oscar hinner sova lite middag. 

Tidig eftermiddag kommer bussen som ska köra oss till flygplatsen. Resan hem till Arlanda tar cirka 10 timmar. 

För att sammanfatta resan till Dominikanska republiken har vi haft det bra, trots tråkig mat och magsjuka. Magsjuka härjar på ön Hispaniola men vår familj har klarat oss bra ändå. Alla i familjen har spytt vid något tillfälle men värre än så har det inte varit. 

Janne vid den mexikanska middagen

Oscar mest imponerad över stjärnorna

Gällande maten så hade vi höga förväntningar eftersom vi jämförde med vår tidigare all-inklusive i Mexiko och den här levde inte upp till förväntningarna.

Det är inte så troligt att vi åker tillbaka till Dominikanska Republiken. Den största anledningen till det är just vad vi nämnt ovan, maten och magsjukan. Stranden utanför vårt hotell var fin och det finns massor av fina stränder på ön. 

Jag väntar på bussen
Janne väntar på bussen

Punta Cana, en annan turistort, ser fint ut men det var långt dit från Cabarete. Kanske hade det varit möjligt att resa runt i landet men vi tog aldrig reda på den möjligheten. 

Det var trevligt att få besöka den fina Baccardiön och att få se knölvalar i Samanabukten. 
Det mest intressanta var nog ändå att vi fick möjlighet att besöka Haiti. Både Janne och jag har gjort utflykten till Haiti och det var givande och intressant. 

Hinner med lite mat på flygplatsen

Novair som ska ta oss hem

Vi avråder ingen från att resa till Dominikanska Republiken. Vi träffade ett par som varit där sex gånger så de hade nog funnit sitt paradis. 

Tillägg två veckor senare

När vi flög hem från Dominikanska Republiken var flera på planet magsjuka. Vi hann i princip hem och vi ställde in våra resväskor i hallen. Sen låg Janne däckad i magsjuka en hel vecka. Han kommer aldrig mer att vilja resa tillbaka till Dominikanska Republiken.