Framme i Dominikanska Republiken

Janne och Oscar i transferbussen
Idag har vi rest med Apollo till Dominikanska Republiken. Vi ska bo i staden Cabarete på det då nyöppnade hotellet Viva Tangerine och vi skulle ha All-Inclusive. Vi ska alltså äta och dricka hur mycket vi vill under de två veckorna vi ska bo där. 

Vi bokade resan tidigt för vi hade bestämt oss att inte åka till Asien denna gång och vi ville ha All-Inclusive för det hade varit så bra när vi var i Mexico. 

Vi går ombord på Novair-planet. Det blir natt under flygningen. Oscar är för tung för att få en basinette men vi får ändå en basinette som vi får ställa på golvet framför stolarna.

Efter 10 timmars flygresa från Arlanda och cirka 30 minuters transfer checkar vi in på hotellet. Första intrycket var jättebra. Anläggningen var fin och stranden var fin. Här kommer vi att trivas i två veckor. 

Oscar har fått armband

Vi testar All Inclusive baren

Vi får våra armband som visar att vi har All-Inclusive. Oscar får ett grönt armband och Janne och jag får röda. Röda betyder att vi pratar engelska. Oscar är väldigt fascinerad över att han fått ett armband. Det visar sej att han kommer att vara stolt över sitt armband hela semestern. 

Vi är jättetrötta när vi kommer fram så vi stannar på hotellet, trots att det bara en kilometer till Cabarete. Vi börjar med att titta till hotellet och baren. Vi behöver något att dricka. Vi har ändå All-Inclusive och det vill vi nyttja direkt. 

Fint hotellrum och dags att sova

Oscar har somnat på hotellet

Vi sätter oss en stund på hotellets bar. Oscar är så klart också jättetrött men han klättrar bland stolarna och leker med sin paraplyvagn. Efter att ha provat på baren går vi till rummet för att sova. Oscar är förståeligt nog den som somnar först.

I morgon blir det besök på stranden och i vårt närområde.

Här fortsätter resan