Vi trivs och Lovina är en trevlig plats

Janne i hotellets pool
Idag på morgonen har vi varit ute och sett delfiner simma i havet. Vi befinner oss i Lovina på Bali. Vi har bott på Lovina Beach hotell i tre nätter och har en natt kvar. 

Innan vi kom hit bodde vi i Sanur. Vi gillade hotellet i Sanur men vi gillande inte platsen. På sex dagar hade vi inte lyckats bada ordentligt för det fanns inget vatten i havet. 

Här trivs vi alldeles utmärkt både på hotellet och med platsen Lovina. Vi har stranden alldeles utanför hotellet och inne på området finns en rätt fin pool. Det finns en ganska stor trädgård med massor av växter och blommor. Mitt i trädgården finns en paviljong och därifrån har vi bara några meter hem. Vi sitter ofta i paviljongen, främst på eftermiddagar.  

Det tar cirka tio minuter att gå in till en litet och ganska trevligt centrum. Det finns några barer i det lilla centrumet men tyvärr väldigt lite turister. Som jag skrivit tidigare har turisterna flytt från Bali på grund av bombdåd i oktober 2002. Det kan även vara så att pandemin SARS har betydelse, men vi har inte märkt så mycket av det.

Jag i hotellets pool

Julstjärna vid poolområdet

Stranden i Lovina är svart av lava från vulkaner på ön. Att stranden är svart gör den intressantare än andra stränder, men förvånansvärt nog är  den inte varmare än vanlig vit/gul sand. Stranden är lång och bred och här går det att bada även om det är lågvatten. 

Vår bungalow från pavilongen

Pavilongen

Här gillar vi både stranden och poolen men just idag har vi varit mest vid poolen. Den är riktigt fin poolen och i botten på poolen står det Lovina. Runt poolen finns massor av växter och det som fascinerar mest är en jättestor julstjärna. 

Oscar leker som vanligt med hjulen på sin vagn. Vid poolen har han upptäckt en vattenkran som det går att snurra på. Han snurrar på allt som går att snurra och att det kommer vatten gör det väl bara extra kul. 

Delfinstaty i Lovina

Janne och Oscar vid delfinstatyn

Vi har som vanligt suttit i paviljongen en stund på eftermiddagen. Mot kvällningen gick vi till det lilla centrumet. Jag vill se delfinen som står staty vid stranden i Lovinas centrum. Vi har varit där men då har det varit mörkt, idag är det dagsljus när vi kommer dit.  

När vi drar vidare i morgon gör vi det för att vi har ett flyg bokat om några dagar. Vi vill komma närmare flygplatsen i Denpasar. Innan dess stannar vi två nätter i Legian, tror vi...

Här fortsätter resan