Slumpen för oss till Kuta Beach, Bali

Kuta Beach på Bali
Den här resan började med två nätter i Singapore. Efter det flög vi till Bali och stannade sex nätter i Sanur och fyra nätter i Lovina. 

När vi lämnar Lovina är det för at vi ska med ett flyg tillbaka till Singapore. Vi hade inte bokat något boende men planen var att stanna i Legian. Slumpen gjorde sen att vi hamnade i Kuta.

Allt vi hade hört om Kuta var tråkiga saker så därför hade vi valt bort platsen. Nu har vi varit här i två nätter och inte var det så hemskt som vi befarande. 

Här finns människor, affärer, restauranger och barer. Det är saker vi tycker om. Det vi inte tycker om här är alla bilar. Det är enormt mycket bilar, överallt och hela tiden. Vart ska alla?

Vi har bott på Hotel Wina, cirka 100 meter från gatan som går längs stranden. Hotellet har pool och här inne på hotellet är det hur lugnt som helst. Vi har haft det bra på hotellet men även ute på stan, bortsett från bilarna då. 

När vi kom till Kuta, ganska sent på eftermiddagen, blev det mat på McDonald´s. Det finns en restaurang på gatan som går längs stranden. På andra sidan gatan finns havet.

Janne och Oscar på Kuta Beach
Jag och Oscar på Kuta Beach

Kuta Beach är en lång strand, otroligt lång. Det är ingen strand där man lägger ifrån sig kläder, pengar och kamera för att gå ner i havet och badar. Här är så mycket människor och alla är i rörelse. Vi har aldrig sett så mycket människor på en strand, men ändå ett intressant folkliv. 

Vi badade aldrig på Kuta Beach men det berodde lika mycket på vågorna. Vågorna var till för surfare, inte särskilt höga men ändå inte barnvänliga. När vi badade blev det i hotellets pool. 

Det är mycket ungdomar i Kuta och många av dem har som hobby att surfa. Vi är troligen helt fel kategori turister för den platsen, men vi har trivts här. Bortsett då från trafiken. 

Janne och Oscar i hotellets pool
Janne och Oscar på hotellrummet

Affärer finns det hur många som helst längs några olika gator. Souvenirbutikerna har i stort sätt samma saker, ingen större skillnad. 

I oktober 2002 utsattes Kuta Beach för ett bombdåd. Flera hundra människor dog och de flesta av dem var turister. Baren låg mitt i nöjeskvarteren. Vi hittade en bar som vi gillar och den ligger på samma gata, bara ett stenkast från platsen där bomben smällde. 

När vi lämnar Bali i morgon har vi varit här i tolv nätter. Vi gillade inte Sanur, för att vi aldrig lyckades bada i havet där. Vi har däremot tyckt om både Lovina och Kuta. 

Oscar utanför en affär
Oscar på McDonalds´

Trots det är det inte troligt att vi kommer att resa tillbaka hit. Bali är inte alls det paradis vi trodde men visst kanske vi skulle ha gjort något annorlunda. Vi besökte exempelvis aldrig Ubud. Om Janne skulle åka tillbaka så skulle det var för dykningen, som han tyckte var jättefin runt Bali. Längst ned finns länk till Jannes dyk.

Efter två dagar i Kuta är det dags att åka vidare. Nu ska vi med ett flyg tillbaka till Singapore. Vi tror att vi ta oss ut på Robinson-ön, Besar, men så blir det inte. Vi hamnar istället på Berjaya på Tioman Island i Malaysia.