Snabbstopp i Johur Bharu, Malaysia

Johur Bharu
Vi började den här resan till Asien hemifrån den 19 juni. Efter två dagar i Singapore och tolv dagar på Bali flyger vi tillbaka till Singapore.

Vi flyger med Singapore Airlines och när vi landar sätter vi oss i en taxi. Vi säger att vi vill till Malaysia. Vi får veta att alla taxibilar får inte köra över gränsen. Vi blir därför körda till en taxistation vid Queens Street. Här får vi byta taxibil för att få åka över gränsen till Malaysia. 

Det var lite häftigt att åka över gränsen. Mellan länderna ligger ett sund så färden till Malaysia går över en ganska lång bro. När man kommer in i Malaysia så hamnar man i staden Johur Bharu, en plats där vi aldrig varit.

Klockan är rätt mycket är vi kommer dit och det är ingen bra idé att försöka ta oss till öarna redan på kvällen. Vi valde därför att stanna i Johur Bharu. Visst hade vi kunna stanna i Singapore men där har vi redan varit flera gånger. Johur Bharu är helt nytt och därför mer spännande eftersom vi  helst vill se något nytt.

Utsikt från vårt rum
Utsikt från vårt rum

Vi hittade ett enklare kineshotell, Causeaway Inn. Det blir bra för en natt. Hotellet ligger centralt och vi har utsikt över sundet och norra Singapore. 

Hittills när vi rest med Oscar har det ofta varit problem att få en barnstol. Vi har vant oss vid det så vi gör ingen grej av det längre. Vår första måltid här i Johur Bharu blir en enklare restaurang i ett gathörn. 

Vi beställer vår mat och vi sätter oss vid ett bord. Stället är enkelt och vi förväntar oss inte att det finns någon barnstol, så vi frågar inte ens. Efter en stund kommer en i personalen och frågar om vi vill ha en barnstol. Vi blir verkligt förvånade och inom kort står vid vårt bord den bästa barnstol vi sett i Asien.

Vårt hotellrum
Vårt hotellrum

Vi tar sen en promenad runt i den centrala staden. Vi hittar ett stort varuhus och vi hittar en matmarknad. Det finns en hel del affärer och ett litet indiskt kvarter. Staden visade sig vara rätt stor, mycket större än vi trott. 

Idag är vår plan att ta oss till ön Besar, där TV-teamen bor när man spelar in Robinson på ön Tengha. Det lär finnas ett finare hotell på den ön. Det kommer inte att bli så men det vet vi inte ännu. Först tar vi taxi till staden Mersing.

Här fortsätter resan