Några trevliga dagar på Berjaya, Tioman Island

Oscar vid strandbaren
Vi befinner oss på Tioman Island i Malaysia. Nu har vi varit här i fem nätter och vi bor på Berjaya Resort. De dagar som gått har varit ganska lika med några små undantag.

Vi börjar dagarna med att titta till hotellets Naturepond. Här finns varaner och fåglar. På bestämda tider försöker mannen som sköter Naturepond att locka ner örnar som man ser flyga över Tioman. 

På dagarna är vi vid poolområdet och det finns några olika pooler. Vi vuxna är lika ofta i barnpoolen som Oscar är i vuxenpoolen. Janne sitter till exempel i barnpoolen med sin bok och läser. När Oscar är i poolen för vuxna simmar han runt i sin simring. Han simmar kanske riktigt men helt klart kan han förflytta sig runt i poolen med sin simring. 

Mot kvällningen när solen ska gå ner sitter vi i strandbaren. Baren ligger verkligen på stranden så man har fötterna i sanden. Här ser man solen gå ner över havet. Oscar springer runt i sanden och bästa leksaken är när hans paraplyvagn står upp och ner. Då kan han stå länge och bara snurra på vagnens hjul.

Stranden vid Berjaya

Oscar i vuxenpoolen

Mat äter vi från bufféer både till frukost, lunch och middag. Hotellet har en buffétrestaurang men det finns även en restaurang med a la carte´ om man hellre vill ha det. 

Ungefär så har dagarna sett ut men det finns några undantag. I förrgår var allt som vanligt fram till eftermiddagen men vid 15-tiden var det mulet och regnigt. Vi satt därför i den stora foajén vid receptionen någon timme, i väntan på att regnet skulle upphöra. 

En varan tittar upp ur vattnet
Fåglar i hotellets Naturepond

Igår gjorde vi en utflykt eller så planerade vi vår fortsatta resa. Vi tog båten till stranden Salang här på ön. Janne och jag har bott där på tidigare resor så vi vet att vi gillar platsen. När vi ändå var där passade vi på att äta lunch på restaurang Indah.

Vad vi mer gjorde på Salang var att boka ett rum så vi kan bo där ännu en gång. Den här gången väljer vi ett hotell som ligger närmare den lilla byns centrum. Nu ska vi bara sova här på Berjaya en natt till för redan i morgon flyttar vi oss till Salang.

Här fortsätter resan