Från båten ser vi delfiner simma, Bali

Janne och Oscar i båten
Tidigt i morse blev vi väckta på vårt hotellrum. Vi befinner oss i Lovina på Bali och idag ska vi ut i en båt för att se delfiner.

Vi klär snabbt på oss och gör oss klara. Båten vi ska åka med finns på stranden nästan utanför vår bungalow. Vi går dit, sätter oss i båten och gör oss redo.

Båten vi åker med är vad jag vill kalla en vanlig Balibåt med skenor vid sidan om. Oscar är med i båten. Han sitter i sin vagn för att sitta bekvämt och han har flytväst på sig. Vi är alla trötta för det är tidigt.

Klockan är 06:00 på morgonen när utflykten startar. Vi åker rakt upp på havet och solen håller på att gå upp. Det är magiskt vackert.

Båten åker rakt ut i havet kanske 20-30 minuter innan den stannar. Här runt oss har vi fler båtar liknande den båt vi åker. Alla är här i samma syfte. Vi ska se delfiner och förhoppningarna är stora.

Soluppgång på Bali

Delfin i mitten

Cirka en halvtimme efter att vi har startat från stranden börjar vi ana att det finns delfiner i närheten. De kommer fler delfiner och vi ser verkligen delfiner, men de hoppar inte. Vi ser ryggfenorna på dem om och om igen. 

Vi ser massor av delfiner, men känner oss ändå lite besvikna. Har man varit på Kolmårdens Delfinarium så har man sett delfiner hoppa och leka. De här delfinerna gjorde inte det. De simmar lugnt omkring i vattnet och ibland dyker de upp med sin ryggfena. 

Delfinens ryggfena

Ryggfena på en delfin

Det är inte lätt att fotografera delfiner som kommer upp och visar ryggfenan. De hinner förvinna ner i havet igen innan jag ens förstått att det är dags att fotografera.  

Vi var ute på havet cirka en timme innan båten vänder och vi kör tillbaka mot stranden. Vi är lite besvikna på att de inte hoppade och lekte, men de gör de väl inte hela dagarna. Självklart är det en fantastisk upplevelse att få se så många delfiner i sin naturliga miljö.

Janne i båten

Oscar i båten

Klockan är fortfarande tidig morgon när vi är tillbaka på hotellet. Vi lägger oss och sover vidare en stund innan dagen börjar på riktigt. Det kommer att bli en trevlig dag på hotellområdet.

Här fortsätter resan