Vi besöker Jurong Bird Park, Singapore

Oscar vid parkens entré 
Vi befinner oss i Singapore. Vi kom hit igår och vi ska resa runt i Asien under en månad. Vi bor på Hotel Elisabeth, ganska nära Orchad Road. För Oscar skull har vi valt ett hotell med pool så man har någonstans att ta vägen där även han trivs. 

Janne och jag har varit i Singapore tidigare så vi har inga stora planer på upplevelser den här gången. Igår var alla väldigt trötta men vi gjorde en promenad till Boat Quay och Merlion Park. En trevlig promenad men vi var så trötta. På eftermiddagen stannade vi i poolen här på hotellet.

I morgon ska vi resa vidare till Bali, men idag ska vi göra en utflykt som vi tror att Oscar ska gilla. Vi ska besöka Jurong Bird Park, en park full av en massa olika fåglar. 

Vi tar en taxi till Jurong Bird Park. Parken ligger en bit från själva centrum av staden så det blev ett bra beslut. Taxin körde i områden vi inte alls kände till sedan tidigare. Vi betalar och går in i parken. Vi har som vanligt paraplyvagnen med oss ifall Oscar blir trött och behöver sova. 

Fina papegojor
Oscar tittar på flamingos

Vid entrén till parken möts vi av pingviner, inga riktiga dock, men ändå en fin entré. Bland de första fåglar vi ser är papegojor, blå och gula papegojor. Det är verkligen jättefina fåglar.

Oscar är till en början ganska intresserad av fåglarna. Han kollar pingvinerna vid entrén och papegojorna intresserar honom. Nästa större händelse är rosa flamingos och även de intresserar honom lite. Strax därefter upptäcker vi att det ska bli en show med papegojor som vi gärna vill se.  

Show med papegojor

Oscar badar i fontäner

Vi sätter oss i publiken för att titta på showen och Oscar är med. Showen med papegojorna är rolig och gjord så att barnen ska tycka om den. De visar främst en vit ara och den är helt fantastisk. Den kan så klart prata, den kan lyda order och den kan räkna. Janne och jag tycker showen är jätterolig och mysig.

Oscar har blivit trött och vill sova så han tappar intresset för fåglarna. Strax bredvid scenen finns en fontän. Igår hade han fått bada i en fontän och det är vad han vill även här. Vi plockar av honom kläderna och låter honom springa omkring i fontänen. Det är precis vad han behöver för det är lika varmt idag som det var igår. 

Näshornsfågel

Struts

När showen är slut och vi tycker att han badat klart sätter vi honom i vagnen och fortsätter promenaden genom parken. Det är en fin park med mycket grönska, mycket vatten och det finns massor av olika fåglar. Vi ser näshornsfåglar, strutsar, pelikaner och flera mindre fåglar vi inte minns namnen på. Vi ser även fler papegojor som man kan prata med vilket Janne så klart gjorde.

Oscar åker runt i sin vagn nu och är inte så road av fåglarna längre. Han får sitta i vagnen så att han kan somna om han vill och han somnar lite grann men inte länge. De fåglar som roade honom mest var fria fiskmåsar. Fiskmåsarna verkade skratta åt Oscar så han skrattade tillbaka. 

Det är en fin park 

Vi ser fler papegojor

Vi är i parken totalt nästan fyra timmar och så klart är vi alla trötta. Vi kom till Singapore igår och vi är fortfarande jetlagade. Oscar kämpar säkert också med att vara vaken men förstår inte varför han är trött. 

Alldeles utanför parken finns McDonalds´. Trots att vi åt hamburgare till lunch igår blir det samma lunch idag för att det går fort och det är enkelt. När lunchen är klar tar vi en taxi tillbaka till hotellet. Nu tar vi det bara lugnt hemma i närområdet. I morgon ska vi resa vidare till Bali...

Här fortsätter resan