En trött familj på promenad i Singapore

Vårt flyg på Kastrup/Köpenhamn
Vi startar den här resan till Asien den 19 juni 2003. Den här gången ska vi vara borta i en månad. Vi flyger med SAS till Köpenhamn. 
I Köpenhamn byter vi till Singapore Airlines. 

Nu har vi varit i Singapore i två nätter. Vi bor på Hotel Elisabeth, nära Elisabeth hospital och det tar cirka sju minuter att gå till Ochard Road.

Janne och jag har varit i Singapore tidigare så den här gången har vi inga större planer på vad vi ska göra. Vi har bestämt oss för att besöka Jurong Bird Park men i övrigt ska vi bara ta det lugnt. 

När vi kom fram till Singapore på morgonen är det midsommarafton hemma i Sverige. Vi får vårt hotellrum direkt trots att klockan fortfarande bara är tidig morgon. Vi börjar med att sova några timmar för att hämta oss lite med tidsomställningen. 

Efter att ha sovit några timmar tar vi oss ut på promenad i stan. Vi börjar promenaden med att gå till Orchad Road och följa gatan. Gatan är full av shoppingmall och affärer. Vi går in på ett av alla malls och köper någon leksak till Oscar och några tillbehör till digitalkameran. 

Janne längs Orchard Road
Oscar doppar svalkar fötterna

Orchad Road är en lång gata och en ganska rak gata. Vi promenerar vidare utan några direkt mål men vi drar oss ändå mot områden vi känner igen sedan tidigare, Boat Quay och Merlion Park. Det är enormt varmt och vi är fortfarande jetlagade. 

Vi stannar till ibland bara för att få skugga eller går in i något av varuhusen där det finns luftkonditionering. Jag tycker lite synd om Oscar i värmen så  när vi hittar en plats där man kan doppa fötterna så får han göra det. Tror han uppskattade det. 

Cricketplan
Janne och Oscar i en gungsoffa

Så småningom kommer vi till kvarter vi känner igen. Vi passerar Cricketplanen och går sen mot Boat Quay och går över Singapore River för att komma på den sidan där restauranger och barer finns. 

Just nu är det ganska tidigt och alla barer är inte öppna ännu. Vi stannar till och låter Oscar få gunga i en gungsoffa vi hittar. Vi fortsätter längs vattnet vid Boat Quay och snart stannar vi till vid en skulptur jag vill fotografera "The first generation". Jag gillar skulpturer och den här är coolt tycker jag.

Oscar plaskar i en Merlion fontän
Oscar plaskar i Merlion fontänen

Under promenaden har Oscar blivit alltmer trött. Janne och jag hade gott kunna satt oss på en bar vid Boat Quay men vi fortsätter promenera för att Oscar ska somna i sin vagn. Vi är alla jetlagade men Oscar behöver sova, men så närmar vi oss Merlion Park.

Här hittar vi en liten fontän med Merlion. Oscar får lämna vagnen en stund och plaska lite i fontänen. Det var nog precis vad han behövde i den här värmen. Han tyckte det var roligt och flera turister stannade till och fotograferade honom. 

Janne med Tigeröl vid Boat Quay
The First Generation

Efter Merlion Park går vi tillbaka till Boat Quay. Här sätter vi oss vi oss på en bar vid vattnet och tar vår midsommaröl. Midsommarölen blir i år en Tiger. 

Oscar har fortfarande inte somnat trots att vi ger honom alla möjligheter. Han sitter i knät på Janne och "klagar" över att fläktarna inte snurrar. "Naaaa!", skriver han om och om igen. Allt som kan snurra ska snurra om han får bestämma. Vid det här tillfället är ingen på bra humör. 

Till sist somnar han och Janne och jag sitter lugn kvar. Vi är trots allt i Singapore och det är midsommarafton. Vi har beställt en hel kanna med Tigeröl och i den här värmen är det inte svårt att svepa en kanna Tigeröl. Vi sitter här de timmar Oscar behöver sova.

Två trötta killar
Lunch på McDonalds´

När Oscar vaknar går vi till närmaste McDonalds och äter lunch. Sen tar vi oss hem till hotellet och hänger i poolen. Vi är på plats i Singapore och allt kommer att bli bra. Just nu är vi alla trötta på grund av jetlag men det går ju över. I morgon ska vi besöka Jurong Bird Park.