Trevligaste stranden här är Phra Nang Beach

Jag på Phra Nang Beach
Vi befinner oss i Ao Nang i Thailand. Det har gått några dagar nu sen senaste inlägget. Det har inte hänt särskilt mycket. Vi har varit mest i vår närmiljö, hotellets pool, restauranger och affärer här runt omkring. Det finns så klart alltid undantag.

Jannes snus är slut och han håller på att bli galen, om jag får bestämma. Han trodde att det fanns snus i en speciell affär här i Ao Nang men det gjorde det inte. Ganska sent en eftermiddag tog vi oss därför till Krabi. På svenska caféet i Krabi skulle det finnas snus. 

När vi ändå var på plats vid caféet stannade vi och åt samtidigt och snus fanns det. Vi gjorde inte mycket mer i Krabi utan tog oss tillbaka till Ao Nang när uppdraget var utfört.

Två av dagarna som gått har vi varit på Phra Nang Beach. Det är stranden vi tycker bäst om här i området. Om man lämnar vår egen strand där inte så många badar tar man en långsvansbåt. Den närmaste stranden med långsvansbåt är Railey Beach. Det är absolut ingen större fel på Railey Beach, det är vackert med klipporna.

Janne leker med Oscar

Thailändare som leker med Oscar

Åker man vidare längs fastlandet förbi Railey Beach kommer man till Phra Nang Beach. Här finns bara ett lyxhotell där vi inte får gå in. Det finns toalett eller liknande men mat finns det, hur mycket som helst. Har man tur eller otur kan man även se apor på stranden.

I ena änden av stranden stannar flera långsvansbåtar som säljer lite av varje i matväg. Vi har vi de tillfällen vi varit där gått till den andra änden av stranden. Här finns Princessgrottan och klippor att klättra i för den som vill. Ganska när grottan finns ett stort träd. Under trädet placerar vi Oscar och paraplyvagnen.

Vi solar och badar och så klart är Oscar med. När det blir dags för lunch handlar vi av damen som sitter under trädet med en grill. Efter maten sover han en stund i sin vagn under trädet. Vi har det alla jättemysigt. 

Apa på Phra Nang Beach

Middag hemma i närområdet


Något som fortfarande är kul med Oscar är att så många thailändare pratar och leker med honom. Här på stranden, just idag, grävde de ner honom i sanden. Det var inte så allvarligt som det låter. Han skrattar och skrattar och tycker allt är roligt. 

Nu har vi varit i Ao Nang i tre veckor av våra totalt sju veckor i Thailand. I morgon ska vi åka vidare, men inte till en ny plats. Vi kommer att åka tillbaka till Phi Phi Island.

Här fortsätter resan