Karon Beach får avsluta resan i Thailand

Familjen på elefanttreeking
Vår resa till Thailand började den 8 december 2002. 
Efter att ha varit på Kata Beach (Phuket), Phi Phi Island (vid två tillfällen), Ko Lanta, Ao Nang och Khao Lak ska vi avsluta vår semester med fem nätter på Karon Beach på Phuket. 

Vi kom hit igår och vi åkte taxi hela vägen från Khao Lak. Vi chansade på att hitta ett hotell när vi kom fram. Nu bor vi på norra delen av stranden och hotellet heter South Sea Resort (Fritidsresor har  det på sitt program). 

Karon Beach är en fin strand och havet är otroligt klart. Sanden knarrar på något märkligt sätt när man går över den. Det finns människor, solstolar, försäljare och massörer på stranden. Jag trivs så mycket bättre här än i Khao Lak där det kändes folktomt.

Här på Karon Beach finns det människor på stranden men det är ändå förvånansvärt lugnt på den norra delen av stranden. Vi trivs här med affärer alldeles runt knuten och havet rakt över gatan. Hotellet har pool med barstolar i poolen och personalen kan mycket bra engelska. 

Oscar ser en elefant
Elefanttreeking

Idag har vi varit på en elefantfarm som finns mellan Patong Beach och Karon Beach. Vi har pratat mycket med Oscar om att elefanter har stora öron så vi ville visa honom en elefant. Vi tog en taxi till elefantfarmen och väl där gjorde vi en treekingtur på cirka 10 minuter, men Oscar var inte det minsta road av det.  

När vi kom tillbaka till hotellet igen stannade vi i poolen. Oscar gått på babysim hemma så han kan det där med att dyka. Vi låter honom inte dyka i havet men här i poolen får han dyka hur  mycket han vill. Han tycker det är jätteroligt. 

Janne har tidigare skrivit om att Oscar har lärt sig ordet vinka och att han vinkar. När Oscar är i poolen har han även lärt sig ordet plaska och vad det innebär.

Jag och Oscar i hotellet pool
Oscar och Janne i hotellets pool

Tanken var att Janne skulle göra resan sista dyk från Phuket, men han har ont i öronen och det känns som att han har lock i båda öronen och så det kan bli ett läkarbesök inom kort. Det är bara tre dagar kvar innan vi ska hem och inte vill han flyga med onda öron. 

Vi har varit i Thailand i snart sju veckor och resan är snart slut. Vi har ändå tre dagar kvar här på Karon Beach men några större planer har vi inte längre.

Tillägg flera år senare: Man ska inte rida på elefanter i Thailand för att värna om djuren.