Hemma igen efter sju veckor i Thailand

Karon Beach på Phuket
Vi är tillbaka hemma i Täby efter sju veckor i Thailand. 

Vi började resan på Kata Beach på Phuket, åkte sen till Phi Phi Island och till Koh Lanta. Över julen och nyår bodde vi tre veckor i Ao Nang. Här firade vi en roligt men väldigt regnig nyårsafton. Sen åkte vi tillbaka till Phi Phi Island för att vi trivdes så bra där.

Janne ville dyka på Similan Island så vi åkte till Khao Lak. Han fick dyka en dag för att jag trivdes inte alls i Khao Lak. Hela platsen kändes folktom och jag ville inte var ensam med Oscar en dag till. Vi åkte därifrån en dag tidigare än det var bestämt.

Resan avslutades med fem nätter på hotell vid Karon Beach på Phuket. Tanken var att Janne skulle få göra ytterligare något dyk där men han hade ont i öronen. Båda öronen hade svullnad upp inifrån. När det var tre dagar kvar på resan gick han till en öronläkare.

Janne fick droppar till öronen "3 droppar 3 gånger dagen, 5 dagar" sa den thailändske läkaren på svenska. Öronen blev bra men så nära inpå hemresan hann det inte blir några fler dyk. 

Oscar vinkar

Oscar i sin dubbla simring

Resan har varit jättebra på alla sätt men skulle vi ha gjort om den borde vi tänkte lite annorlunda. Vi ville göra en enkel resa för Oscars skull och därför stannade vi i Thailand. Vi borde kanske ändå ha rest till ytterligare något land. 

Sju veckor i Thailand blev lite "same same, but different", som de själva säger ibland. Vi hade kunnat ta en sväng till Kambodja, Vietnam eller kanske till Langkawi. Nu blev det inte så men det blev bra ändå. 

Det har varit roligt att resa med Oscar och det har inte varit ett enda problem med honom. Han har lärt sig att gå (nästan), dricka ur sin mugg själv, vinka och plaska. Thailändarna har varit så glada och trevliga mot honom och många har pratat och skrattat åt och med honom. 

Regnig nyårsafton

Många fina stränder - här Phra Nang

Oscar har blivit kallad Beckham Boy när thailändska killar på Phi Phi gjorde tuppkam i hans hår. En kvinna, även hon på Phi Phi skrattade åt att han bara hade två tänder. Nancy som fick vara barnvakt till Oscar några timmar gjorde honom känd på hela hotellet med orden "Occas never cry". Allt har bara varit positivt. 

Vi tycker om Thailand och kommer säkert att åka tillbaka en dag men på nästa resa kommer vi att åka någon annanstans. Just nu känns det som att det räcker med Thailand på en stund.

Här tar resan till Thailand slut, men fler inlägg kommer. Det blir några inlägg med Jannes dyk och sen lite mer om att resa med Oscar.

Här fortsätter resan om Oscars resa