Häftig sandbank vid Chicken Island, Thailand

Sandbanken på Chicken Island
Vi befinner oss i Ao Nang i Thailand. Nu har vi gjort de flesta utflykterna till andra stränder, både öar ute i havet och längs fastlandet. Vi har en av stränderna kvar och dit ska vi åka idag. Vi ska åka till Chicken Island.

Som vanligt går vi ner till långsvansbåtarna strax utanför vårt hotell. Här ligger båtarna på rad för att vänta in turister som vill göra utflykter under dagen. Vi hittar så klart en båt som vill köra oss till Chicken Island. 

För att komma till Chicken Island kör man rakt ut i havet. Det tar cirka en halvtimme innan vi är framme. När man ser formen på Chicken Island förstår man varför ön eller öarna heter så. Ser man en av öarna från en viss vinkel så ser det ut som en kyckling.

Chicken Island består av i alla fall två öar. De två öarna sitter ihop med en sandbank så man kan gå mellan öarna. Det är lite annorlunda och lite häftigt. Det är ganska mycket turister på en smal remsa men det finns plats även för oss.

Vi badar så klart i ett klarblått vatten men just idag är vågorna rätt höga. När vi åkte iväg visste vi inte om det fanns något att äta på ön så vi tog med oss lite mat. Det fanns så klart en kiosk där turisterna kunde köpa lite av varje.

Oscar på Chicken Island

Janne och Oscar på Chicken Island


Det är fint på Chicken Island och vi hade en trevlig dag. Har man aldrig varit där ska man nog åka dit men vi kommer nog inte att åka tillbaka hit igen. Det ligger onödigt långt ut i havet och det finns finare stränder på nära håll. Vår favorit har blivit Phra Nang Beach. 

Efter en heldag på Chicken Island lämnar vi och åker tillbaka till Ao Nang. Nästa gång vi gör en badutflykt är vi tillbaka vid Phra Nang Beach.

Här fortsätter resan