Framme vid James Bond Island

Limestone i James Bondfilmen
När det här inlägget börjar så befinner vi oss på en båtutflykt i Phang Nga Bay, i Thailand. Vi är på väg till James Bond Island. 

Vi har startat utflykten från Ao Nang och gjort några stopp innan vi kommer fram till James Bond Island. Vi har badat i en jättefin liten vik på ön de kallar Paradise Island (Lao Libang Island) och vi har stannat till vid Muslim Village. 

Vill också nämna några lite kul saker som hänt under båtresan. Vi har åkt med båten igenom ett hål i en limestone som stod i havet och en flygfisk har flugit över vår båt. Nu har vi kommit fram till James Bond Island.

James Bond filmen "Mannen med den gyllene pistolen" har tydligen spelats in här. En av raketerna som finns i filmen var placerad i en av de limestones som finns ute i havet. Vi lägger till vid ön som ligger alldeles bredvid den limestone vi ska titta på. 

Det är jättekul att se en limestone som varit med i en James Bond film. Nu finns det massor av limestone på flera ställen i Thailand så den här är inte unik på något sätt. Så klart beter vi oss ändå som turister och fotograferar både en, två och flera bilder på den aktuella limestonen. 

Oscar sitter i vagnen

Familjen på James Bond Island

Vi är hela tiden på ön som ligger alldeles intill den här limestonen. Här finns möjlighet att köpa souvenirer och det finns mat om man vill ha det. Vi går runt och tittar lite bland souvenirer och mat. När jag skriver långt senare kan jag inte minnas att vi köpte något, möjligen något att dricka. 

Här på ön finns flera intressanta klippor. Några av dem är som stora grottor och man kan sitta under klipporna. Vi väljer att sätta oss under en av klipporna. 

Oscar vid coola klippor

Jag inne i grottan under klippan

Klippan är rätt stor och rätt fascinerande och vi har inget emot att sitta där. Framför oss har vi havet och det hela är ganska fint. Vi sitter här i väntan på att båten ska avgå och vi ska åka hemåt igen. Det är jätteroligt att ha varit på James Bond Island och snart är vi på väg hemåt.  

Från vår strand Ao Nang, hemma, kan man åka till många olika öar. En av öarna är Chicken Island och där har vi ännu inte varit. I morgon blir det därför en utflykt dit, men först några ord från Janne.

Här fortsätter resan