Vi träffar vi tomten på hotellet i Ao Nang

Julklappsutdelning i nya kläder
Vi befinner oss i Ao Nang och idag är det julafton och det märks även här. Överallt hänger det banderoller med Happy Xmas & Happy New Year. Man ser även lite plastgranar och en slags blinkande tomteluvor.  

Vi började dagen med att åka till Krabi för att shoppa lite julklappar. Vi åker in med en liten typ lastbil där det finns sittplatser bak, liksom på flaket fast med väggar runt. Jag vet inte vad de kan heta men de är väldigt vanliga här. 

Framme i centrala Krabi stannar den lilla lastbilen precis utanför ett varuhus. Har inte den blekaste aning vad varuhuset kan heta men det är ganska stort och har flera våningar. Vi går i alla fall in på varuhuset och åker upp till avdelningen för barn. Här finns leksaker och barnartiklar i övrigt. Vi börjar här för det är främst Oscar som ska få något nytt.

Vi köpte en liten leksaksbil till Oscar. Bilen föreställer en ananas och så är det en gubbe som kör. Man kan få fart på bilen så att den åker själv. Jätterolig! Vad vi köper mer till Oscar är ett litet klädset i sarongtyg. Janne köper någon DVD-film och jag köper en praktisk plastburk. Innan vi lämnar varuhuset har vi även ätit lunch. 

På café i Krabi

Oscar någonstans i Krabi

Efter shoppingen drar vi oss ner mot vattnet och sätter oss på ett café. Caféet ligger i hörnet av en byggnad och alldeles i närheten av nattmarknaden. Här sitter vi ute på gatan med varsin öl och bara tar det lugnt tills vi tar oss hem till Ao Nang igen. 

När vi kommer tillbaka till hotellet har vi julklappsutdelning. Både Janne och jag får precis det de önskat oss eftersom vi köpt de själva.

På kvällen är det fest på hotellet och vi har anmält oss till festen. Det är underhållning med thailändska danser mm och så klart finns där en tomte. Oscar få en liten tomte av tomten. Tomten vill pratar med Oscar och vi tycker det är roligt. Oscar däremot är inte road av tomten utan han vill hellre vara hos sin pappa. Det är i alla fall roligt att vi fick se tomten även här.

Oscar och sitt livs första tomte

Oscar och jag på julfest

Efter middagen går vi upp på rummet och låter Oscar somna där i sin säng. När Oscar somnat sitter Janne och jag på vår balkong och ser ut över festen som fortfarande pågår. Det blev en jättetrevlig julafton och i morgon fortsätter vi med alla de utflykter som går att göra från Ao Nang. I morgon ska vi ta en långsvansbåt till stranden Phra Nang. 

Här fortsätter resan