Besök på Phra Nang Beach med sin grotta

Oscar och Janne på Phra Nang
Vi befinner oss i Ao Nang. Vi kom för några dagar sedan och igår firade vi julaftonen här. Det blev både julklappar, tomte och en fest på hotellet så allt är jättebra.

Idag ska vi göra en utflykt till stranden Phra Nang. Vi går ner till vattnet alldeles framför vårt hotell, köper biljetter och hoppar på en långsvansbåt. Vi har tidigare besökt Railey Beach och Pra Nang stranden ligger ytterligare en strand bort. 

Båten passerar Railey Beach och fortsätter runt en stor klippa och på andra sidan finns Pra Nang stranden. Båtarna lägger till vid den ena änden av stranden. Vill man vara närmare grottan som finns i strandens andra ände får man gå längs stranden. 

Vi går längs stranden och hittar ett större träd en bit bort. Här under trädet placerar vi paraplyvagnen där Oscar ska få sova när det blir dags. Innan det blir dags att sova ska vi naturligtvis bada. Vi badar och vi badar och även Oscar är med och badar. Han har lärt sig att ta fram i sin simring så han guppar runt på havet.

Oscar med sin simring

Janne och Oscar

Det finns inga restauranger på stranden men det finns gott om mat. På stranden ena ände där långsvansbåtarna släpper av turisterna finns flera båtar som säljer mat. Under trädet där vi har ställt vagnen sitter en thailändsk kvinna och säljer mat. Hon har en liten grill framför sig och säljer lite av varje som papayasallad, annans, kyckling, mango. Här under trädet finns även en man som säljer drickor från en kylväska. 

Phra Nang Beach

Öppningen till grottan


När jag skriver det här minns jag inte var vi äter just den här dagen, men det är troligt att vi handlar från kvinnan under trädet. Vi pratar mycket med henne och hon blir väldigt förtjust i Oscar. Vi köper vid något tillfälle annans till Oscar och hon informerar oss om att det inte är bra för tänderna. Efter maten får Oscar sova en stund, i skuggan av trädet. Janne och jag passar på att bara koppla av. 

Klippor vid Phra Nang Beach
Stranden och en limestone i havet

Phra Nang är verkligen en fin strand och i ena änden av stranden finns princessgrottan. Det heter grotta men någon riktig grotta är det väl inte utan snarare ett större hålrum i den stora klippan. Vi går så klart fram till grottan och tittar och här är det fint. Vill man så kan man utan att vara akrobat klättra runt lite i berget. 

Vi är på den här stranden i stort sätt hela dagen och åker sen hem till hotellet, äter och tar det bara lugnt. I morgon ska vi göra utflykt till ytterligare en ö strax utanför Ao Nang. Vi ska åka till Koh Poda. 

Här fortsätter resan