Idag gör vi utflykt till Koh Poda, ny ö för oss

Oscar och fiskarna
Vi befinner oss i Ao Nang i Thailand. Vår Thailandsresa kommer att vara i sju veckor men över jul och nyår har vi valt att ligga still i Ao Nang. Vi har bokat rummet hemifrån för att slippa jaga hotellrum när det är högsäsong här.

Vi har hunnit se oss runt lite grann och varit på Railey Beach och Phra Nang Beach. Idag har vi bestämt oss för att ta båten ut till Koh Poda. Om de två första stränderna ligger längs fastlandet så ligger Koh Poda cirka en halvtimmes båtresa rakt ut i havet. 

Långsvansbåtarna som kör ut turisterna till öarna har vi alldeles utanför vårt hotell så där börjar vi. Oscars paraplyvagn är som vanligt med. Vagnen är med för att han ska kunna sova bekvämt när det blir dags. Båten kör iväg och cirka en halvtimme senare går vi iland på Koh Poda. 

På Koh Poda är stranden verkligen lång och det är inga problem att hitta plats. Vi går längs nästan hela stranden. Här längs bort snorklar Janne lite grann men sen flyttar vi ändå på oss. Vi har ett litet problem och det är att här hittar vi ingen skuggig plats där vi kan ställa Oscar och hans vagn i skuggan. 

Framme på Koh Poda

Ont om skugga längs stranden

När vi sett oss omkring och inte hittat någon skugga så tar vi oss tillbaka till platsen där långsvansbåten släppt av oss. Här kommer det att bli skuggigare med tiden så vi stannar där. 

Vi badar så klart och alldeles intill stranden är det fullt av sergantfiskar. Oscar guppar som vanligt omkring i simringen och han ser alla fiskar. Det är första gången i hans liv som han ser fiskar i havet. Han tittar intresserat på fiskarna och han försöker röra fiskarna.

Oscar ska sova

Limestone vid Koh Poda

Här på Koh Poda finns en restaurang så vi äter lunch där och sen blir det dags för Oscar att sova. Han får som sagt sova i skuggan medans Janne och jag roar oss med att bada. Det är så pass varmt att man inte stannar på stranden särskilt länge.

Vi har en jättebra dag här på Koh Poda. Stranden är fin och vi tyckte om ön. Det är väl inte helt omöjligt att vi åker tillbaka hit en dag men vi har fortfarande inte varit på Chicken Island, en annan av öarna en bit ut i havet. Det finns fler utflykter vi vill göra och i morgon gör vi nästa. Vi ska åka långsvansbåt på kanalerna runt Krabi. Men först ett inlägg från Janne.

Här fortsätter resan