Vi kommer att trivas här på Phi Phi Island

Utsikten över Lo Dalam
Vi är ute på en sju veckor lång resa i Thailand och idag har vi kommit till Phi Phi Island. Här har vi aldrig varit tidigare. 

Vi har redan hemifrån bokat Phi Phi Island Cabana Resort i fem nätter. Vi har åkt båten från Phuket och när båten lägger till här på ön så ser man vårt hotell till vänster. 

Vi visste att ön är smal precis där byn ligger, men vi blir förvånade över att det är så smalt. Entrén till vårt hotell ligger i viken Ao Ton Sai där båten lägger till men när vi kommer ut på verandan på vårt rum befinner vi oss vid den andra viken Lo Dalam. Fascinerande!

Vi har fått ett jättefint rum på bottenvåningen. Går vi ut från vårt rum ser vi havet och Lo Dalam. Vi tycker det är jättefint och här kommer vi att trivas.

När vi fått ordning på allt i nya rummet går vi ut. Först blir det lunch nära hotellet sen går vi vidare in i byn där alla affärer, restauranger, barer, dykshop mm finns. Vi blir förvånade över hur stort området är och att man fått plats med allt på en så liten yta. Det var till och med så stort så en karta över området hade varit bra. Vi gillar det vi ser även om allt är turistigt. 

Vi går tillbaka till vårt hotellrum och ut till poolen som tillhör hotellet. Det är en jättestor pool och ett lika stort område runt poolen. Oscar behöver sova och att promenera runt poolen med honom i paraplyvagnen blir utmärkt. Snart sover han. 

Oscar vid Ao Ton Sai

Oscar provar sin nya säng

Senare på dagen går vi ut i byn igen. Nu hittar vi restaurang Amico där vi sitter en stund. Vi trivdes bra där med utsikt över havet, god mat och dryck. Vill minnas också att personalen var fascinerad över Oscar och pratade mycket med honom. 

Gällande Oscar så skrev Janne i Resedagboken igår att allt har gatt otroligt bra hittills. Oscar finner sig i allt och han ar mycket förtjust i sötsur sås, ananasbitar och alla dessa fruktjuicer. Det bästa Oscar vet har är att bada. Han är helt galen nar han hoppar från kanten ner i poolen. Han skrattar och skrattar. Havet har vi inte hunnit bada sa mycket i ännu.

Det var väl i stort vad som hände idag. Det har varit en jättebra dag på Phi Phi Don där vi bor. I morgon ska vi göra en utflykt till Phi Phi Leh, platsen där man hittar det välkända Maya Bay. 

Här fortsätter resan