Båtutflykt till den välkända stranden i Maya Bay

Klippor vid Maya Bay
Vi befinner oss på Phi Phi Island, ön Phi Phi Don närmare bestämt. Vi kom hit igår och har väl hunnit titta lite snabbt på byn här. 

Idag har vi bestämt oss för att göra en utflykt till Phi Phi Leh. Det finns ingen som bor på Phi Phi Leh så ön sägs vara öde. 

Stranden vid Maya Bay är numer välkänd sedan filmen The Beach med Leonardo di Caprio spelades in här. Jag minns när jag såg filmen, framför allt en scen där jag tyckte det så otroligt vacker ut. Idag ska vi se hur det ser ut i verkligheten.

Det går massor av båtar, kanske mest långsvansbåtar, över till Maya Bay. Just idag valde vi ändå, för Oscars skull, att ta en alldeles egen båt över. Vi hyrde in oss på en privat speedbåt mest för att kunna bestämma lite själva vad som ska hända under utflykten. Båten kör iväg och Oscar somnar fascinerande nog på båten trots att motorerna för ett väldans liv. 

Oscar har somnat i båten

Vi snorklar från båten

När vi närmar oss ön svänger båten in mot vänster, mellan två stora och höga klippor. Vi passerar de vackra klipporna och när vi har några hundra meter kvar till stranden stannar båten. Vi ska få snorkla lite på ett litet korallrev innan vi kör in till stranden. Vi hoppar i och snorklar en stund. Oscar sover gott i båten. 

När snorklingen är klart kör vi in mot stranden. Vi är inte ensamma utan flera utflyktsbåtar har lagt till längs stranden och vi lägger till strax bredvid. Sen kliver vi i land på Maya Bay och det är verkligen jättefint. 

Turister på den öde ön

Janne och Oscar vid Maya Bay

Viken ligger inbäddad mellan klipporna, havet är blått och sanden är vit. Jag kan förstå att man som fotograf kan få till fina vinklar på den här ön. Vad jag undrar mer över är hur de kunde få ön så tom att det gick att filma. Idag är det många turister här.

Vi stannar på Maya Bay en stund och jag promenerar runt i sanden för att övertyga mig om att stranden verkligen är öde. Jag utgår från att det finns en glass- och drickakiosk gömde bland buskarna, men jag hittar ingen. Ön är väl öde då!

En vanlig utflykt till Phi Phi Leh är att man åker runt ön och får se lite mer, men killen som kör vår båt säger att han inte vill köra runt ön idag. Det är alldeles för blåsigt på andra sidan. Det är bara att acceptera så vår båt kör tillbaka till Phi Phi Don. 

Han kör oss istället till Long Beach och stannar en bit ut i havet. Här ska vi få snorkla. Janne hoppar i och han tyckte att snorklingen här var ganska fin. Jag satt kvar i båten hos Oscar. Han hade somnat igen på stranden och nu satt han vaken i båten, men inte det minsta bekymrad. 
Utsikten från Amico´s

Oscar "Beckham Boy" får mellis


Senare på dagen hamnar vi på Amico´s för att äta lunch. Vi har redan utsett Amicos till en favorit. Personalen roar sig med att ställa upp håret i en "tuppkam" på Oscar och sen kallar de honom "Beckham Boy". Efter lunch får Oscar sova lite. Janne och jag tar det bara lugnt och letar lite senare efter ett lämpligt mellanmål som Oscar kan få äta när han vaknar.  

Planerna för i morgon är att Janne ska dyka och jag är hemma med Oscar. Det ska visa sig att jag kommer att fixa jättefina julkort som vi ska skicka hem.

Här fortsätter resan