Nu lämnar vi ett lugnt och fint Koh Lanta

Oscar i poolen
Nu har vi snart varit ute och rest i två veckor. Det mest fantastiska är att vi har fem veckor kvar. Idag ska vi att lämna Koh Lanta och åka vidare till Ao Nang.

De två veckorna på den här resan och vi har haft det bra. De sista sex nätterna har vi bott här på Koh Lanta. Vi har bott på stranden Klong Dao och hotellet Royal Lanta. 

Det är lugnt och fint här men det händer inte så mycket. Mestadels för att jag lyckades få öroninflammation men det är redan bättre. 

Igår var hela familjen hemma på hotellet vid poolen eller på stranden. Oscar gillar verkligen att vara i poolen. Han har sin simring och gungar sig fram i vattnet. 

Det är roligt att resa med Oscar för massor av thailändare, både killar och tjejer, verkar gilla honom. Alla pratar med honom och på restauranger är det inte alls ovanligt att de lånar honom en stund. Sen får vi säga till när vi vill ha tillbaka honom.

Idag hände en sak jag inte gillade. Vi hade packat och gjort klart när vi tänkte sola en stund innan avfärd. Vi är på väg mot våra solstolar när Janne plötsligt säger: "Akta dig det ringlar en orm där". Det kom en liten grön orm slingrande över gräsmattan vid poolen. Den var grågrön, 2-3 cm tjock och cirka 1 meter lång. Vi har ingen aning om det var giftig. Skönt i alla fall att vi skulle åka därifrån. 

Härifrån slingrade sig ormen

Delar av restaurangen

Trots en orm och öroninflammation har det varit sex bra dygn här på Koh Lanta. Det är många svenska barnfamiljer som har hittat hit. Stranden är fin och mycket barnvänlig. Här är det verkligen lugnt trots att det finns en hel del turister. 

På Klong Dao kretsar allt runt stranden. Man är på stranden på dagarna och man är på stranden på kvällarna. Här finns alla affärer och alla restauranger. Man kan sitta med fötterna i sanden och äta både till lunch och middag. Det bästa av allt är ändå att det till och med går att dra paraplyvagnen i sanden.

Nu lämnar vi Koh Lanta med båt från Saladan till Krabi. Från Krabi är det sen inte långt till Ao Nang. Där ska vi tillbringa både jul och nyår. 

Här fortsätter resan