Ao Nang och en sväng till Railey Beach

Janne och Oscar på båten till Krabi
Nu har vi tagit oss från Koh Lanta till Ao Nang. Vi kom igår och för att komma hit åkte vi båt från Saladan på Koh Lanta till Krabi. 

Båtresan tog cirka 2 timmar. Sista biten från Krabi till Ao Nang åkte vi taxi i cirka 30 minuter. Janne och jag har varit här tidigare, den gången när vi var fel årstid och dessutom fick ett stort lågtryck över oss.

Vi bor på Phra Nang Inn, i deras bästa rum. Här ska vi bo nu i totalt 21 nätter. Vi ska fira både jul och nyår här i Ao Nang och har bokat biljetter till både jul och nyårsmiddag. Hotellet ligger så centralt det bara går i Ao Nang. 

Ao Nang består av en enda lång gata. Längs gatans ena sida ligger restauranger, affärer, dykshop och skrädare. På den andra sidan av gatan ligger havet. Gatan svänger från havet i båda ändar och då finns det affärer mm på båda sidor. McDonalds håller på byggas så de öppnar nog under 2003. De flesta barer finns på en liten bakgata, parallellt med huvudgatan. 

Regnig utsikt från vår balkong

Solnedgång från Ao Nang

När Janne och jag var här för två år sedan bodde vi en bit bort längs vägen. Det hade hänt en hel del saker på två år. Det var intressant att se att det hotell vi bodde på då inte alls låg lika öde längre. Där fanns nu fullt av restauranger och affärer där - en bit utanför Ao Nang. 

Nu tar vi oss tillbaka till nutiden. Vår närmaste strand ligger alldeles framför hotellet där vi bor nu. Vi har kanske 50 meter till stranden. Stranden är lång och framför vårt hotell är det fullt av långsvansbåtar. Långsvansbåtar som kör turister till andra stränder och öar. Visst går det att bada längs stranden men det är inte många som gör det.

Trots att vi bor så nära havet så hörs knappt havet. Vi bor väldigt central och ljudnivån är periodvis väldigt hög. Vanliga bilar och reklambilar som ropar "Muay Thai, muay thai", kom och se thaiboxning. Är det inte muay thaibilar så låter det från asfaltsmaskiner, långsvansbåtar och båtkillar som ropar "Railey Railey" så länge det finns folk i rörelse. 

Limestones vid Railey

Railey Beach med sina klippor


Idag har vi varit på just Railey Beach, den kanske mest kända stranden man kan nå från Ao Nang. Det tar bara 10 minuter med långsvansbåten att komma dit. Där finns hotell och restauranger så vi valde att åka dit för att bada och äta lunch. 

Jag vet inte varför stranden är så känd men kanske för att den kantas av höga limestone där man kan se klättrare halvvägs upp på de höga klipporna. Stranden är fin men ingen märkvärdig ändå. Det finns finare stränder i området.

Det här var våra två första dagar i Ao Nang. I morgon är det julafton och visst finns tomten, även i Thailand.

Här fortsätter resan