Längs kanaler och mangroveträsk i Krabi

Bland kanaler i Krabi
Vi bor i Ao Nang strax utanför Krabi i Thailand. Efter att ha åkt runt lite i Thailand och senast varit på Koh Lanta har vi bokat Ao Nang över jul och nyår. Vi har försökt avverka varenda plats som kan passa en turist här runt Ao Nang.

Vi har hittills varit på Railey Beach, Phra Nang Beach och Koh Poda. Alla mer eller mindre bra stränder men på helt olika sätt. Idag har vi bestämt oss för att lämna stränderna för en stund. Vi ska göra en båtutflykt på kanalerna runt Krabi.

Vi börjar med att ta oss till Krabi där vi söker upp utflyktsbåtarna. Det blir utflykt i en långsvansbåt och Oscar sitter till en början i mitt knä men när han blir trött för han sitta i sin paraplyvagn. Alla som åkt långsvansbåt vet att det är en himla hög ljudnivå från motorn. Trots det höga ljudet så somnar Oscar gott i sin vagn. Vi fortsätter i båten och han får sova vidare.

Långsvansbåten knattrar på längs kanalerna. Ibland är det väldigt smalt och bildar mangroveträsk. Vattnet här är brunt och man ser inte botten trots att det är ganska grunt. Runt oss har vi massor av växtlighet, både längs kanalernas sidor och i vattnet. 

Janne bland kanalerna i Krabi
Oscar i sin paraplyvagn

Det är en vacker miljö men jag är mest rädd för att vi ska gå på grund och tvingas kliva i vattnet och så klart rädd att vi ska träffa på ormar. Förutom ljudet från båtens motor är miljön här, inte tyst, men väldigt stillsam. Det hela är så klart även lite spännande.

Vi vet inte var bland alla kanaler och träsk vi befinner oss utan åker bara med. På långt håller ser vi ett finare hotell så civilisationen finns väl rätt nära ändå. Vi ser även flera limestones både nära och lite längre bort. 

Tillbaka hamnen i Krabi
Limestones på avstånd

Gällande djur så ser vi lite fåglar och vi ser stora krabbor längs kanterna. Vi ser någon enstaka apa och vi ser varaner "same same as Crocodile" enligt båtens förare. Efter att ha åkt runt bland kanalerna så är vi tillbaka i Krabi igen. Vi såg ingenting särskilt egentligen men det är ändå trevligt att bara se något nytt.  

I morgon ska vi hålla oss hemma i Ao Nang och vi kommer åter igen att göra en utflykt till Phra Nang Beach, den strand som vi hittills gillar allra mest.