Koh Lanta vid rätt årstid den här gången

Tuk tuk från Saladan till hotellet
Nu har vi kommit till Koh Lanta i Thailand. Vår resa till Thailand började på Kata Beach på Phuket och sen vidare till Phi Phi Island. 

Från Phi Phi Island tog vi båten till Saladan här på Koh Lanta. När vi går i land i Saladan står både bilar och tuk-tuk och väntar på att få köra oss. Vi väljer en tuk-tuk. 

Nu bor vi på hotell Royal Lanta på stranden Klong Dao. Vi kom igår och ska bo här i sex nätter. Rummet eller den bungalow där vi bor är jättefint men hotellet känns ganska tomt. Vi tror att det är alldeles nybyggt och att folk ännu inte har hittat hit. 

Klong Dao stranden är jättefin och långgrund så det är bra för Oscar. Det är inte många här alls, varken lokalbefolkning eller turister och det finns nästan inga solstolar. 

Här är det stranden som gäller. Man är på stranden på dagarna och man är på stranden på kvällarna. Det mesta finns på stranden, hotellen, restauranger, dykshop och utflyktsbutiker. Man kan gå barfota till restaurangerna och sitta med fötterna i sanden både till lunch och middag. Vill man hitta några fler restauranger kan man gå ut till den stora vägen som leder in till Saladan. Vill man ha ännu fler restauranger och affärer åker man in till Saladan. 

Solnedgång på Klong Dao

Middag på Hasses

Vi har hittills mest varit på stranden, solat och badat. Vi har varit här för två år sedan fel säsong och med lågtryck. Då var havet inte ens badbart. Jämfört med den gången så är det jättefint här och stranden är enormt stor. 

I kväll har vi ätit middag på Hasses restaurang och personalen tog hand om Oscar medans vi åt. Han har troligen sätt sig runt i hela köket och han har tränats på att hänga vid en bardisk (skämt). Vi fick också se en fin solnedgång, förra gången såg vi inte ens solen. Vi ska som sagt vara här några dagar till och det kommer att bli bra.

Här fortsätter resan