Kata Beach blev starten på Thailandresan

Jag och Oscar i hotellets pool
Den här resan började 8 december 2002 med att vi flög med Thai Airway från Arlanda till Bangkok och tog oss sen vidare till Phuket. Den här gången ska vi vara i Thailand i sju veckor och tanken är att vi ska se några olika platser.  


Nu befinner vi oss på Kata Beach och har varit här i två  nätter nu. Vi har stannat här mest för att hämta hem tidsskillnaden. Vi bor fint på Andaman Cannacia Resort. Här finns ett fint poolområdet men kanske onödigt mycket nivåskillnader för att dra omkring på paraplyvagnen. Den här gången finns även Oscar 10 månader med oss på resan.  

Första dagen gick vi till stranden, inte mycket att säga om den egentligen. En lång sandstrand helt enkelt. Inget fel på den alls men inte heller finaste vi har sett. Solstolarna stod tät men det var inte fullt på långa vägar. Just den dagen gick det rätt  höga vågor så det var inte det bästa för Oscar. 

Janne och Oscar i hotellets pool
Kata Beach

Andra dagen stannade vi på hotellet och var i poolen istället. Här hade Oscar det jättebra. Han guppade omkring i den simring som han fått från farmor tidigare i år när vi reste till Mallorca. Poolområdet är fint med massor av grönska. Poolen var stor och här fanns även en poolbar och här har vi alla haft det jättebra.  


På kvällarna har vi gått omkring i det lilla centrum som fanns och det är inte mycket att säga om det heller. Inte särskilt stort men tillräckligt för att ha någonstans att äta och täcka det shoppingbehov som fanns just då. 

Janne har en jobbarkompis som också är här. Henne har vi gått på båda våra kvällar här. Det kanske säger något om att centrumet inte är stort. Vi köpte lite shorts till Oscar och en liten typ sarong att sätta på hans huvud, som skydd mot solen.

Solglasögon till Oscar
Oscar skyddad från solen

Vårt hotell ligger högt upp så vi valde alltid att åka tuk-tuk hem, även om det faktiskt är gångavstånd. Det var bara jobbigt att gå i uppförsbacken. När vi väl är hemma och sitter på balkongen har vi fin utsikt över havet.

När vi har lagt Oscar på kvällarna sitter vi på balkongen och ser ut över havet. På kvällarna ser vi lysen från alla fiskebåtar ute på havet. Vi har det jättebra här på balkongen och det är så roligt att vi har tagit oss hela vägen hit med Oscar. 

Utsikten från vår balkong
Nu ska vi resa vidare

För mig är det stort att vi har Oscar med oss. Jag har bevisat för mig själv att det är möjligt att resa med små barn. Vi ska vara borta i sju veckor och det här kommer att bli så bra. 

När vi lämnar Kata Beach åker vi minivan till båten som ska ta oss vidare på resan. Vi ska åka vidare till Phi-Phi Island.