Vi åker utflyktsbåt till James Bond Island

Oscar vid Paradise Island
Vi befinner oss i Ao Nang och det är några dagar sedan vi skrev. Vi har inte gjort några stora grejer mest på grund av dåligt väder. Det tokregnade på nyårsaftonen och det vädret har fortsatt. 

Årets första dag var vi på stranden  hemma och dagen efter åkte vi till Railey Beach. Det är stranden som ligger närmast om man åker båt. 

Nu är vädret bra igen och vi har bokat en utflykt till James Bond Island. James Bond Island ligger i Phang Nga Bay och det är ganska långt dit. Det kommer att bli en heldagsutflykt. När jag skriver det här många år senare minns jag inte var båten startade. Vi åker i en större variant av långsvansbåt och vi har ett tak i tyg över oss för skydd mot solen.

Vårt första stopp på utflykten blir vad som sas vara Paradise Island (Lao Lading Island). Vi fick stanna och bada i en jättefin lite vik. Vi badade allihop och Oscar gungade som vanligt runt i sin simring. Det var verkligen en jättefin plats.

Janne och Oscar badar

Janne och Oscar badar

Vi åker vidare och nästa stopp blir vid Muslim Village. Jag kan inte riktigt lokalisera var vi befann oss då men det finns en ö i Phang Nga Bay som är muslimsk, kanske var vi där. Det vi fick se av Muslim Village var mest ett stråk med försäljning av diverse varor. Det var absolut kul att stanna där men vi upplevde inget särskilt. 

Oscar väntar på båten

Muslim Village

Vi går tillbaka till båten och väntar och väntar på att få åka vidare. Det är fint ute på havet med alla Lime Stones vi ser både på nära håll och lite längre bort. Vi kommer fram till en klippa med hål och båten vi åker med tar sig igenom hålet. Sen är vi på andra sidan om det berget. 

Något roligt som händer på den här båtresan är att någonstans längs vägen får en flygfisk för sig att flyga över båten. Den flög verkligen över båten, alldeles i närheten av Janne. Det hela gick så snabbt att man knappt han reagera. Fisken var borta innan men hann se vad det var, men en flygfisk var det.

Hålet vi åker igenom

Lime Stones i havet

Efter att ha badat i den fina viken, besökt Muslim Village, åkt båt genom ett hål i berget och sett en flugfisk flyga över båten har vi kommit fram till Phang Nga Bay. Nu har vi bara sista biten kvar innan vi är framme vid James Bond Island.

Här fortsätter resan