Vår sista dag på Perhentian Island Besar

Utsikt från djungeln
Vi befinner oss på Perhentian Island och bor på Perhentian Island Resort. Vi har haft det jättebra här och har nu kommit till sista dagen på den här ön. Vi har gjort de utflykter vi har velat göra och Janne har dykt. 

Idag har vi bestämt oss för att bara vara på stranden, sola och bada och så klart snorkla. Vårt husrev bara några meter ut i havet är fullt av fiskar och är helt fantastiskt. Janne har till och med sett en liten haj. 

Det finns bara ett problem och det är att någon liten fisk, en liten rosa sak, som har bestämt sig för att bitas. Janne har fått ett synligt bett från fisken, så den märks och är lite irriterande.

Vi gör en ny sak även idag. Vi tar en lunchpromenad till Coral View Island Resort. Det är ett resort som ligger alldeles bredvid vårt resort. Här har vi inte varit tidigare, inte ens för tre år sedan när vi också bodde här på ön. Vi bodde på samma resort då som vi gör idag.

För att komma till Coral View Island Resort behöver man gå genom djungeln. Det finns en gångbro genom djungeln som man kan välja att gå. För tre år sedan upplevde jag djungeln som lite otäck så vi gick nog aldrig så långt av den anledning. Idag promenerar vi på över gångbron, genom djungeln.

Janne vid Coral View Island Resort

Utsikt från djungeln

Det är en fin promenad genom djungeln och det är så klart inte det minsta otäckt, även om jag inbillar mig det. Vi stannar till längs vägen och tar foton över havet. Framme vid Coral View Island Resort slår vi oss ner på restaurangen och beställer lunch. Efter lunchen går vi samma väg tillbaka genom djungeln.

När vi kommer tillbaka går vi till dykcentrat på vårt eget resort. Janne bokar ett dyk och åker iväg en stund. Mer om dykningen finns under Janne. Jag roar mig på stranden och när Janne kommer tillbaka är vi båda på stranden. Det är vår sista dag på den här ön så vi badar och badar.

Janne badar i havet

Jag badar i havet

Igår gjorde vi en utflykt till Coral Bay på ön Perhentian Kecil. Bara för att få uppleva lite mer av öarna innan vi lämnar så har vi bestämt oss för att bo där också en stund. I morgon ska vi därför förflytta oss till Coral Bay.

Här fortsätter resan