Nu flyttar vi till Coral Bay - Perhentian Kecil

Jag i solnedgång på Coral Bay
När vi vaknar idag befinner vi oss på Perhentian Island Resort. Här har vi sovit i fem nätter. Idag har vi bestämt oss för att flytta till en strand där vi aldrig har bott tidigare. Vi ska förflytta oss till Coral Bay på Perhentian Island Kecil, alltså den mindre av öarna. 

Vi har varit där och tittat för några dagar sedan, för att undersöka om det är en trevlig plats att stanna i två nätter. Platsen fick godkänt så idag åker vi dit. Vi har bokat in oss på en liten stuga på stranden - Sunset. När vi kommer dit tar vi oss genast till den lilla stuga där vi ska bo. 

Eftersom vi redan varit här en dag för att reka lite behöver vi inte göra det igen. Vi har vår lilla stuga och vi håller oss på stranden. Allt är som det brukar under dagen och vi äter lunch äter vi vid ett vitt plastbord mitt på stranden. Janne bokar in sig för nya dyk under morgondagen.

Vy från stranden på Coral Bay

Lunchbordet på Coral Bay

Vi solar och badar, men att bada är inte jättekul här. Havet är fullt av stenhårda koraller och det finns väl en anledning till att platsen heter just Coral Bay. Sjögurkor finns också hur många som helst, överallt i havet. Roligare att se är att det finns lite småfiskar, exempelvis clownfiskar väldigt  nära stranden så de ser man lätt utan att bada.

När kvällen kommer blir det en jättefin solnedgång och vi äter en riktigt fin och romantisk middag. Det blir den bästa middagen hittills på resan. Restaurangen har dukat upp bord alldeles vid havet och ställt fram en grill. Vi kan välja att äta grillad fisk eller grillad kyckling. 

Mysig middag under stjärnorna

Grillat till middag

Vi sitter utomhus under en stjärnklar himmel och det lugnt och fint. Middagen blir hur mysig som helst. Det finns egentligen inte öl på ön men här är det dykstället som säljer öl. Vi får för oss att de säljer det lite olagligt men det vet vi inget om. När natten kommer kryper vi till sängs i vårt lilla hus på stranden - Sunset. I morgon ska Janne dyka men för övrigt blir vi kvar på stranden.

Här fortsätter resan